Heb je last van rode, branderige en tranende ogen, dan is er een grote kans dat je een conjunctivitis ofwel oogbindvliesontsteking hebt opgelopen.

Het oogwit en de binnenkant van de oogleden zijn bekleed met een dun laagje bindvlies, waar hele dunne bloedvaatjes doorheen lopen. Bij een oogontsteking is meestal dit bindvlies ontstoken en zetten de bloedvaatjes op, waardoor je een rood oog krijgt. De ontsteking wordt meestal veroorzaakt door een virus of bacterie, en gaat gepaard met slijm- en pusvorming in het oog. Hierdoor kan het zijn dat je ‘s ochtends wakker wordt met ‘dichtgeplakte’ ogen. Je kunt dan je oog voorzichtig schoonmaken met een nat watje. Ook een overgevoeligheid (allergie) kan de boosdoener zijn.

Tips

Goed en vaak je handen wassen is belangrijk om de ontsteking niet verder te verspreiden. Verder kun je beter even geen contactlenzen dragen en geen oogmake-up gebruiken. Make-up kan een oogontsteking veroorzaken èn de genezing vertragen. Een zonnebril kan helpen tegen het felle licht buiten.

Dit is geen zelfzorgindicatie. Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.