Spring naar content

Nervositeit – Zenuwachtigheid – Spanning – Stress

Zoek op gezondheidsklacht.

Nervositeit – Zenuwachtigheid – Spanning – Stress

Informatie over Nervositeit – Zenuwachtigheid – Spanning – Stress

Wanneer je aan teveel spanningen blootstaat of een periode van grote drukte ervaart, herken je de symptomen van nervositeit waarschijnlijk maar al te goed. Je voelt je onrustig, bent sneller geïrriteerd, slaapt slecht, je kunt je moeilijk concentreren of je hebt hoofdpijn. Ook kun je last hebben van je spijsvertering en verminderde eetlust. Soms betreft het een tijdelijke angst of vrees voor een specifieke gebeurtenis, bijvoorbeeld een examen of sollicitatiegesprek. Ook een sterfgeval of ziekte kan voor een periode van spanning zorgen.

Tips

Het is belangrijk om de oorzaak van de spanning of nervositeit zo veel mogelijk weg te nemen. Gebeurt dit niet, dan kunnen er ernstigere klachten ontstaan zoals overspannenheid en hyperventilatie. Vermijd daarom zo veel mogelijk lichamelijke, psychische en emotionele druk. Neem voldoende rust, zeg vaker nee en zoek activiteiten waarbij je kunt ontspannen, zoals een wandeling in de frisse lucht, een saunabezoek of een lichaamsmassage. Ook een dagelijks warm bad werkt heel ontspannend. Met iemand praten over je problemen of spanningen kan een heilzaam effect hebben.

Om je lichaam in een tijd van spanning zo fit mogelijk te houden is gezonde voeding is heel belangrijk, dus let erop dat je voldoende groenten, fruit, vezels, vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Vooral mineralen zijn onmisbaar voor het zenuwstelsel.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

Informatie over de ingrediënten

Valeriana officinalis
Valeriana officinalis, echte valeriaan, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel ter ontspanning en kalmering van het centrale zenuwstelsel. Valeriana officinalis wordt bereid uit de wortels van de Valeriaanplant.

Lavendula officinalis
Lavendula officinalis, lavendel, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel en heeft zenuwkalmerende, verzachtende en rustgevende eigenschappen. Lavendula officinalis heeft daarnaast bloeddrukverlagende eigenschappen. Lavendula Officinalis wordt bereid uit de verse bloemtoppen van de plant.

Avena sativa
Avena sativa, haver, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel en heeft rustgevende eigenschappen. Het wordt veelal toegepast ter versterking en ontspanning van het zenuwstelsel. Avena sativa wordt bereid uit de bovengrondse plantdelen van haver.

Ignatia amara
Ignatia amara, ignatiusboon, geeft in homeopathische toepassing verlichting en troost bij emotionele en mentale klachten. Daarnaast staat het bekend om de rustgevende en verlichtende werking bij klachten als stress, concentratieproblemen en slapeloosheid.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

A. Vogel Passiflora complex druppels 50 ml

Bevat o.a. Valeriana officinalis en Ignatia amara

A. Vogel Passiflora Complex Rustgevend tabletten 80st.

Bevat o.a. Valeriana officinalis en Ignatia amara

A. Vogel Passiflora Rustgevend Extra Sterk 30 st.

Bevat o.a. Valeriana officinalis

Heel Nervoheel tabletten 50st.

Bevat o.a. Ignatia amara

Holland Pharma Hyperilite

​Bevat o.a. Avena sativa en Valeriana officinalis

HomeØcare Nervo

Bevat o.a. Valeriana officinalis

Pflüger Nervoregin

Bevat o.a. Avena sativa

Pflüger Neuraston

Bevat o.a. Avena sativa

Weleda Avena Valeriana

​Bevat o.a. Avena sativa en Valeriana officinalis

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.