Spring naar content

Menstruatieklachten

Zoek op gezondheidsklacht.

Menstruatieklachten

Informatie over menstruatieklachten

De menstruatie is een maandelijks terugkerend, natuurlijk verschijnsel. Sommige vrouwen merken er nauwelijks iets van, maar anderen kunnen er zeer veel last van hebben.

De klachten kunnen we in grote lijnen in drie categorieën verdelen:

Emotionele klachten
Veel vrouwen zijn tijdens hun menstruatie sneller prikkelbaar, hebben ongewoon veel trek in chocola en kunnen wat lusteloos of zelfs depressief zijn.

Menstruatiepijn
Menstruatiepijn wordt veroorzaakt door een natuurlijke samentrekking van de baarmoeder, die daarmee het baarmoederslijmvlies afstoot. Dit kan gepaard gaan met steken en/of krampen. Menstruatiepijn treedt vooral op tijdens de eerste 2 dagen van de menstruatie. De pijn kan ook uitstralen naar de benen en de rug.
Soms heeft men tijdens de menstruatie ook klachten als hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid of braken. En warme kruik of een warm bad heeft vaak een verlichtend effect.

Sterk bloedverlies
De mate van bloedverlies is van vrouw tot vrouw verschillend. Er is sprake van sterk bloedverlies als een vrouw langer dan zes dagen vloeit en/of per dag meer dan 100-150ml. bloed wordt verloren. Sterk bloedverlies gaat vaak gepaard met pijn in de onderbuik. Als de duur, heftigheid of pijnlijkheid van de menstruatie verandert, is het raadzaam een arts te raadplegen.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

 

Pulsatilla Pratensis
Pulsatilla Pratensis, wildemanskruid, staat in de homeopathie bekend om zijn kramopheffende eigenschappen. Pulsatilla Pratensis wordt bereid uit de gehele verse plant.

Alchemilla Vulgaris
Alchemilla Vulgaris, vrouwenmantel, wordt in de homeopathische geneeskunde toegepast tegen een aantal ziekten die alleen vrouwen kunnen krijgen en wordt o.a. toegepast bij pijnlijke menstruatie en ter verlichting van de overgangsjaren.

Sepia Officinalis
Sepia Officinalis, gewone zeekat, wordt in de homeopathie veel toegepast bij vrouwenklachten. Het heeft regulerende eigenschappen bij een verstoorde hormoonhuishouding, zoals die kan optreden rond de zwangerschap of in de overgangsjaren. Ook wordt sepia toegepast bij klachten rondom de menstruatie. Sepia Officinalis wordt bereid uit de (gedroogde inhoud van de) inktbuidel van de zeekat.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

A. Vogel Famosan druppels 100 ml.

Bevat o.a. Cimicifuga racemosa en Sepia officinalis

A. Vogel Famosan tabletten 200 st.

Bevat o.a. Cimicifuga racemosa en Sepia officinalis

Heel Hormeel tabletten 50st.

Bevat o.a. Pulsatilla pratensis en Sepia officinalis

Heel Mulimen druppels

Bevat o.a. Sepia officinalis en Cimicifuga racemosa

Holland Pharma Gynaelite

​Bevat o.a. Pulsatilla pratensis

HomeØcare Cyclo

Bevat o.a. Cimicifuga Racemosa

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.