Informatie over koortslip

Een koortslip is een vervelende maar relatief onschuldige infectie van de huid op of rond de lippen. De huid voelt jeukerig en branderig aan, wordt rood en vervolgens ontstaan er pijnlijke, met vocht gevulde blaasjes die gemakkelijk kunnen openbreken. In dit stadium is het virus heel besmettelijk. Zo min mogelijk aanraken dus! Daarna komt er een korstje op en geneest de koortslip in principe vanzelf binnen een dag of 10.

Koortsuitslag wordt veroorzaakt door een virusinfectie (herpes simplex). Dit virus dragen veel mensen in hun lichaam zonder er last van te hebben. De koortsblaasjes ontstaan vaak bij een verlaagde weerstand, zoals bij een verkoudheid of griep, menstruatie, stress of vermoeidheid. Kenmerkend voor een koortslip is dat hij regelmatig kan terugkomen.

Kinderen kunnen zich een aantal dagen ziek voelen bij de eerste besmetting. In principe is een koortslip niet gevaarlijk, maar voor pasgeboren baby’s kan het herpesvirus wel zeer gevaarlijk zijn. Het is dus zaak om contact met baby’s te vermijden als u een koortslip heeft.

Tips

Een goede weerstand is belangrijk om een koortslip te voorkomen.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

 

Echinacea purpurea
Echinacea purpurea, rode zonnehoed, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel ter verhoging van de lichaamsweerstand tegen bacteriële en virale infecties. Het bevordert de activiteit van de witte bloedlichaampjes en voorkomt dat infecties zich uitbreiden. Echinacea purpurea wordt bereidt uit zowel de verse, bovengrondse delen van de bloeiende en kort voor de bloei staande Echinacea purpurea als uit de verse wortels.

Vincetoxicum officinalis
Vincetoxicum officinalis, witte engbloem, is een homeopathisch bestanddeel ter ondersteuning van de genezing bij de meeste virale aandoeningen, zoals griep en verkoudheid. Vincetoxicum officinalis wordt bereid uit de verse bladeren van de plant.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Onderstaand een informatief overzicht van middelen op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.