Spring naar content

Koorts, Verhoging

Zoek op gezondheidsklacht.

Koorts, Verhoging

Informatie over koorts

De normale lichaamstemperatuur van de mens is 37°C. Er is sprake van koorts bij een verhoging van de lichaamstemperatuur boven 38,0°C. Koorts is een natuurlijke reactie van je lichaam op een infectie. De lichamelijke afweer functioneert beter bij een hogere lichaamstemperatuur, zodat een infectie beter bestreden kan worden. Je kunt je ziek en slap voelen door de koorts, en je kunt je afwisselend heel warm of juist rillerig koud voelen. Als de koorts veroorzaakt wordt door het griepvirus, kun je hierbij ook hoofdpijn en spierpijn hebben.

Tips

Koorts is dus geen ziekte op zich, maar een signaal dat er in je lichaam iets aan de hand is. Bij een temperatuur tot 39,5 °C kun je het beste gewoon rustig uitzieken. De temperatuur zakt weer zodra je lichaam de ziekte de baas is. Als de temperatuur echter boven de 41°C stijgt of de koorts lang aanhoudt, dan is het raadzaam een arts te consulteren.
Bij baby’s en kinderen kan koorts vaak snel opkomen en hoog oplopen. Om uitdroging te voorkomen is het belangrijk om het kind goed te laten drinken. In bed blijven is niet per se nodig, wel is het belangrijk dat het kind voldoende rust krijgt.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

 

Belladonna
Belladonna, wolfskers, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel bij ontstekingen met roodheid (congestie), zwellingen, warmte en kloppende pijn en bij (heftig) ziek zijn met hoge koorts. Daarnaast wordt het toegepast voor het ontkrampen van de urine- en luchtwegen. Belladonna wordt bereid uit de totale plant bij het begin van de bloei.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Griep   Koorts   Verhoging  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.