Spring naar content

Kaalheid, Haarverlies

Zoek op gezondheidsklacht.

Kaalheid, Haarverlies

De nachtmerrie van veel mannen is (vroegtijdig) kaal worden. Het uitvallen van haren is een normaal verschijnsel, omdat iedere haar om de 2-6 jaar geheel vernieuwd wordt. Bij vroegtijdig haarverlies vallen meer haren uit dan aangemaakt worden. Kaalheid komt bij mannen op veel jongere leeftijd (vanaf ca. 20 jaar) en veel vaker voor dan bij vrouwen.
Bij oudere mensen (vanaf ca. 45 jaar) is kaalheid een natuurlijk verschijnsel. Ook vrouwen krijgen dan vaak ‘dun haar’. Bij erfelijke aanleg kan kaalheid al op relatief jonge leeftijd ontstaan. Dit wordt veroorzaakt door een te hoge productie van dihydrotestosteron (DHT), wat leidt tot grotere haaruitval. Kaalheid kan ook ontstaan door (haar)ziekten als lupus erythematodes, lichen planus, sarcoïdose en tuberculose. Bovendien kan (tijdelijke) kaalheid optreden als bijwerking van antikankermiddelen zoals een chemokuur, chemotherapie en cytostatica.

Tips

Vooral kaalheid bij mannen blijkt erfelijk te zijn en er is dan weinig aan te doen. Wel is het mogelijk de gezondheid van de haren die u hebt te verbeteren. De beste haarverzorging bestaat uit:

  • een natuurlijke leefwijze, met veel licht, lucht, beweging
  • volwaardige voeding die rijk is aan kalk en kiezelzuur

Dit is geen zelfzorgindicatie. Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.