Spring naar content

Huidirritatie

Zoek op gezondheidsklacht.

Huidirritatie

Informatie over huidirritatie

Een geïrriteerde huid kenmerkt zich onder andere door jeuk, pijn, schraalheid of branderigheid. Veelal is de irriterende plek rood en opgezet, soms ook vochtig of heet. Mensen kunnen met name ‘s winters door kou en vocht snel last van een pijnlijke huid krijgen eventueel met kloven. Baby’s hebben nogal eens luieruitslag en zowel kinderen als volwassenen kunnen allergisch reageren op stoffen uit de omgeving.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

 

Calendula Officinalis
Calendula Officinalis, goudsbloem, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel als ontstekingsremmer, ter stimulering van de vorming van granulatieweefsel (wondheling) en ter vermindering van littekenvorming. Calendula Officinalis wordt bereid uit de verse bloeiende bovengrondse delen van de plant.

Cardiospermum Halicacabum
Cardiospermum Halicacabum, blaasjeswingerd, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel ter vermindering van allergische reacties en jeuk. In de homeopathische literatuur staat Cardiospermum Halicacabum bekend om zijn ontstekingsremmende, jeuk- en pijnstillende eigenschappen. Cardiospermum Halicacabum wordt bereid uit de verse, bovengrondse, bloeiende plantdelen.

Urtica Urens
Urtica Urens, kleine brandnetel, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel bij huidaandoeningen en eczeem en heeft samentrekkende en bloedstelpende eigenschappen. Urtica Urens wordt bereid uit de verse, bovengrondse delen van de bloeiende plant.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

A. Vogel Crème Bioforce 30 gr.

Bevat o.a. Hypericum perforatum en Calendula officinalis

Holland Pharma Dermalite

Bevat o.a. Calendula officinalis

Holland Pharma Prurilite

Bevat o.a. Urtica urens

VSM Derma Cardiflor crème 25 gr.

Bevat o.a. Cardiospermum halicacabum

VSM Cardiflor Forte

​Bevat o.a. Cardiospermum halicacabum

VSM Derma Cardiflor zalf

Bevat o.a. Cardiospermum halicacabum

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.