Spring naar content

Hoofdpijn

Zoek op gezondheidsklacht.

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht die veel verschillende oorzaken kan hebben. Twintig procent van alle Nederlanders heeft minstens één keer in de week hoofdpijn. 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben migraine. Er zijn verschillende typen hoofdpijn. Kloppende, stekende, bonkende, zeurende en/of vervelende hoofdpijn.
Hoofdpijn kan ontstaan door een verhoogde spierspanning in je hoofd, nek of schouders. In dit geval spreek je van spanningshoofdpijn. Soms wordt hoofdpijn veroorzaakt door spastische bewegingen in de bloedvaten die rondom de hersenen lopen, Migraine genaamd.

Tips

Van belang is het aanpassen van de leefwijze, veel beweging in de frisse lucht, ontspanning, voldoende rust en slaap, misschien zelfs het aanschaffen van een ander bed of een ander kussen. Of neem eens een hete douche en richt de straal op de nek en van daaruit naar beneden langs de wervelkolom.

Dit is geen zelfzorgindicatie. Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.