Spring naar content

Hoest, hoesten

Zoek op gezondheidsklacht.

Hoest, hoesten

Informatie over hoest

Hoest is een nuttige reflex om de luchtwegen schoon te houden. Slijm en ‘indringers’ zoals stofdeeltjes worden zo met grote kracht uit de bovenste luchtwegen naar buiten geblazen. Hoest kan ook een signaal zijn dat er iets mis is in de luchtwegen. Het komt vaak voor in combinatie met verkoudheid of griep.

Er zijn twee soorten hoest. Vastzittende hoest en kriebelhoest, ook wel droge hoest genoemd. Kriebelhoest is een reactie op het geïrriteerde slijmvlies van de luchtpijp en kan leiden tot hardnekkige hoestbuien. Bij vastzittende hoest is er sprake van overmatige slijmvorming in de luchtwegen.

Tips

Eet geen ‘junk food’ (vette, geraffineerde voeding) en laat ook die beker melk even staan (vermeerdert de slijmvorming). Zure melkproducten, zoals karnemelk, yoghurt en kwark kunnen wel. Kies vitamine- en mineraalrijk voedsel. Zorg voor voldoende rust en een goede weerstand.

Zoek bij een droge hoest de frisse lucht op en vermijd rokerige ruimtes. Bij vastzittende hoest kan een stoombadje vaak (tijdelijke) verlichting geven.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

Drosera rotundifolia
Drosera rotundifolia, ronde zonnedauw, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel en heeft krampopheffende eigenschappen. Het wordt in de homeopathische geneeskunde toegepast ter bevordering van het ophoesten van slijm, en werkt bacteriestatisch (bacterieremmend). Drosera rotundifolia wordt bereid uit de verse, bloeiende plant met wortels.

Thymus vulgaris
Thymus vulgaris, echte tijm, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel en heeft slijmoplossende eigenschappen. Daarnaast heeft Thymus vulgaris antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Thymus vulgaris stimuleert de productie van witte bloedlichaampjes en versterkt zodoende het afweersysteem. In de homeopathische geneeskunde wordt het ook toegepast als ontsmetter bij infecties aan luchtwegen, urinewegen en de huid. Thymus vulgaris wordt bereid uit de bloeiende plant.

Belladonna
Belladonna, wolfskers, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel en heeft krampopheffende eigenschappen op de luchtwegen. Belladonna wordt bereid uit de totale plant bij het begin van de bloei.

Verbascum thapsus
Verbascum thapsus, koningskaars, staat in de homeopathie bekend om zijn verzachtende werking op de slijmvliezen. Ook staat het bekend om zijn hoestdempende en ontkrampende invloed op de luchtwegen.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

A. Vogel Drosera Complex 20 ml

Bevat o.a. Drosera rotundifolia en Thymus vulgaris

A. Vogel Drosinulasiroop 100 ml

Bevat o.a. Drosera rotundifolia

Heel Husteel druppels 30ml.

Bevat o.a. Belladonna

Heel Nectadyn siroop 125ml.

Bevat o.a. Drosera rotundifolia

Holland Pharma Bronchilite

Bevat o.a. Drosera rotundifolia

HomeØcare Siroop

Bevat o.a. Drosera rotundifolia

Pflüger A-Bomin

Bevat o.a. Drosera rotundifolia en Thymus Vulgaris

Pflüger Castanea honingcomplex

Bevat o.a. Thymus vulgaris

VSM Kind Tussikind siroop suikervrij

Bevat o.a. Drosera rotundifolia

VSM Tussistin Siroop (suikervrij) 100 ml

Bevat o.a. Drosera rotundifolia

VSM Tussistin Zuigtabletten 40 st.

Bevat o.a. Drosera rotundifolia

Bronchitis   Hoest   Hoesten  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.