Als de huid van de hielen droog en hard is en veel onder druk komt te staan door veel staan of lopen, kunnen hielkloven ontstaan. Hielkloven zijn verticale scheurtjes in de huid en van je hielen. Een gezonde huid is elastisch en beweegt mee met de bewegingen van de voet. Een droge huid is echter stug en kan het gewicht van het lichaam niet goed opvangen. Vaak is er ook sprake van eeltvorming. De droge huid barst als het ware waardoor hielkloven ontstaan.

Oppervlakkige hielkloven komen meestal in de zomer voor door veelvuldig lopen op slippers. De hiel steekt vaak over de rand van de slipper heen en wordt bij het lopen zwaar belast. De huid beschermt zichzelf met overmatige eeltvorming en hierin kunnen gemakkelijk kloven ontstaan.

Soms kunnen hielkloven ernstige en pijnlijke vormen aannemen waarbij ze gaan bloeden, geïnfecteerd of ontstoken kunnen raken.

Tips

  • Verwijder regelmatig vertollig eelt met een voetvijl of een puimsteentje.
  • Smeer de hielen twee maal daags in met een speciale voetcreme of klovenzalf.
  • Draag goed passende schoenen en wissel regelmatig van schoenen
  • Bezoek eventueel een goede pedicure.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.

Gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde content