Spring naar content

Buikpijn

Zoek op gezondheidsklacht.

Buikpijn

Buikpijn kan verschillende oorzaken hebben als; pijn in de ingewanden, pijn aan de baarmoeder, pijn in de darmen, spanningen, etc. Buikpijn kan wel iets te maken hebben met de spijsvertering. Te snel eten, iets verkeerds eten of voedselvergiftiging kunnen hiervan de oorzaak zijn.
Stoornissen in de ingewanden kan buikpijn veroorzaken en leiden vaak tot buikgriep met diarree. Brandende pijn boven het midden van de buik kunnen maagproblemen zijn zoals bijvoorbeeld een maagzweer. Bij pijn onderin de buik en ook eventueel in de rug gebeurd vaak tijdens de menstruatie of met een blaasontsteking. Het is wel belangrijk dat de blaasontsteking niet te lang stand houd, dan kan het zich namelijk uitbreiden tot infecties in de buikholte, tenzij de blaasontsteking behandeld wordt.

Ook kan buikpijn nog te maken hebben met een prikkeling van het buikvlies, hiervan kan een ontsteking de oorzaak zijn.
Buikpijn is meestal is onschuldig (dan kan een warme kruik op de buik helpen), maar er kan ook iets ernstigs aan de hand zijn. Een goede diagnose is dus belangrijk.
Raadpleeg daarom altijd uw dokter bij aanhoudende buikpijn, zeker als de pijn gepaard gaat met koorts, een verandering in het ontlastingspatroon (verstopping of diarree), bloed in de ontlasting, zwarte of donkergekleurde ontlasting, moeilijk plassen, abnormale vaginale afscheiding, veranderingen in duur, heftigheid of pijnlijkheid van de menstruatie. Buikpijn kan ook voorkomen bij zwangerschap, raadpleeg ook dan uw arts of verloskundige.

Dit is geen zelfzorgindicatie. Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

Buikpijn  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.