Spring naar content

Botbreuken

Zoek op gezondheidsklacht.

Botbreuken

Botbreuken, ofwel fracturen, komen veel voor bij kinderen en bij ouderen (vooral vrouwen) boven de 65 jaar als zij vallen. De kans op breuken stijgt naarmate men ouder wordt. Dit heeft alles te maken met het brozer worden van de botten.

Een fractuur zorgt over het algemeen voor een zwelling die veel pijn doet. Soms kan je het betreffende lichaamsdeel niet meer bewegen. In sommige gevallen kan het bot uitsteken, en vervormd of verkleurd raken. Een bot kan breken en scheuren. Als het zachte weefsel dat het bot omhult intact blijft spreken we over een scheur. Dit is een eenvoudige fractuur. Bij een gecompliceerde breuk is het zachte weefsel dat het bot omhult beschadigd. De huid kan dan ook beschadigd zijn, zodat het gebroken bot zichtbaar is. Men spreekt dan van een open breuk. Fracturen die door ziekte worden veroorzaakt heten pathologische fracturen.

Dit is geen zelfzorgindicatie. Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

Botbreuk  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.