Spring naar content

Blozen

Zoek op gezondheidsklacht.

Blozen

Als je bloost verwijden de oppervlakkige bloedvaatjes in de huid zich tijdelijk. Dit zorgt voor de rode kleur en vlekken in gezicht en nek. Blozen is geen ziekte, maar voor sommigen wel een hele lastige kwaal, die zelfs kan leiden tot een obsessie.

Tips

Je kunt gelukkig iets aan blozen doen.

Accepteren
Vaak weet je in welke situatie je gaat blozen. In plaats van dat je steeds angstiger wordt, moet je leren accepteren dat je in die situatie gaat blozen. Acceptatie vermindert de spanning en dus ook het blozen.

Ontspannen
Blozen heeft alles met spanning te maken. Zoek daarom ontspanning. Ga bijvoorbeeld mediteren. Laat gedachten los die je dwarszitten, zodat je niet constant gespannen bent.
Als je gespannen bent, reageert je lichaam daar direct op. Of ga sporten. Sport is een uitstekende manier om spanning achter je te laten. Ook ben je door te sporten beter in staat je lichaam aan te voelen en onder controle te houden.

Voorbereiden
Heb je een sollicitatiegesprek, moet je een presentatie geven en ben je bang te gaan blozen, dan is een goede voorbereiding erg belangrijk. Dat geeft je vertrouwen, waardoor je minder snel bloost.

Drankjes
Probeer het drinken van koffie, alcohol, zwarte thee en cola zoveel mogelijk te vermijden. Deze ‘opwekkende’ dranken veroorzaken in een later stadium juist stress.

Voeding
Eet vooral ‘s morgens veel groente en fruit. Bewezen is dat dit helpt je stemming te verbeteren. Een betere stemming zorgt voor vertrouwen en dus minder blozen. Ook lever, noten, zaden, volkorenproducten, eieren, gevogelte en vette vis krikken je humeur bijzonder goed op.

Voedingssupplementen
Neem visoliecapsules of gebruik vitamine B-preparaten als aanvulling op je voeding. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze supplementen angst en depressie verminderen.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

Blozen  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.