Informatie over bloeduitstorting

Een bloeduitstorting is het gevolg van een onderhuidse beschadiging van kleine bloedvaten en haarvaten waaruit bloed lekt. Dat kan gebeuren na vallen, stoten of bij een kneuzing.
Vrouwen krijgen in het algemeen eerder blauwe plekken dan mannen.
Een bloeduitstorting kan prachtig verkleuren: aanvankelijk is hij blauw/paars, wordt dan zwartachtig en vervolgens vervaagt de plek naar rood, groen en geel, waarna de plek verdwijnt.
Een bloeduitstorting is lastig en vaak pijnlijk, maar niet alarmerend. Dat is wel het geval bij spontane blauwe plekken (onderhuidse bloedingen). Raadpleeg bij spontane blauwe plekken een medisch deskundige.

Tips

IJs op de bloeduitstorting zorgt voor verlichting van roodheid en pijn, en zorgt ervoor dat de zwelling afneemt. Hiervoor kun je een koelelement nemen of een icepack. Heb je dat niet, dan kan een zakje met ijsklontjes ook uitkomst bieden. Let erop dat het ijs nooit rechtstreeks op de huid komt; doe er een washandje of doek omheen.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

 

Arnica Montana
Arnica Montana, ook wel valkruid genoemd, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel voor eerste hulp bij blessures en verwondingen. Wanneer u het direct na de verwonding toepast heeft het een gunstige invloed op opkomende zwellingen en blauwe plekken. Arnica mag nooit uitwendig toegepast worden op open wonden. Arnica Montana wordt bereid uit de gedroogde wortelstok van valkruid.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Onderstaand een informatief overzicht van middelen op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.