Informatie over bijholteontsteking

Een bijholteontsteking, ook wel sinusitis genoemd, is een ontsteking van de sinussen (bijholten). Bijholten zijn de met lucht gevulde ruimtes in de schedel rond de neus. Deze ruimtes staan in verbinding met de neus- en keelholte en zijn bekleed met slijmvlies. Bij een ontsteking zwelt het slijmvlies op, waardoor er geen vocht meer uit de ruimte kan worden afgevoerd. Dit veroorzaakt een pijnlijk en drukkend gevoel. In de meeste gevallen is een bijholteontsteking een ongevaarlijke aandoening. In een zeer zeldzaam geval kan de ontsteking gevaarlijk zijn omdat de bijholten dicht bij de hersenen liggen.

Tips

  • Zorg voor een goede weerstand.
  • Neem voldoende rust en ontspanning.
  • Zoek regelmatig de frisse lucht op.
  • Zorg voor een goede hygiëne, dit kan veel ellende voorkomen.
  • Adem door de neus.
  • Knijp nooit beide neusgaten dicht bij het snuiten. Dit geeft overdruk in de neusholte, waardoor vuile deeltjes in de bijholten worden geperst. Dit kan tot een bijholteontsteking leiden.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

 

Luffa Operculata
Luffa Operculata, sponskomkommer, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel bij vastzittende verkoudheid en ontsteking van de bijholten. Luffa Operculata wordt bereid van de gedroogde vruchten van de sponskomkommer.

Cetraria Islandica
Cetraria Islandica, IJslands mos, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel en heeft slijmoplossende, kalmerende en antibiotische eigenschappen. Cetraria Islandica wordt bereid uit de gedroogde thallus (meercellig plantenlichaam) van het IJslands mos.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Onderstaand een informatief overzicht van middelen op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.