Informatie over angst

Angst gaat meestal gepaard met veel emoties. Op zich een alledaags gevoel. Angst wordt pas een probleem als iemand te lang onder zware fysieke, psychische of emotionele druk staat, en daar nare lichamelijke of geestelijke gevolgen van ondervindt. Sommigen gaan heel erg transpireren, trillen of beven en worden heel prikkelbaar. Anderen hebben last van hoofdpijn en duizeligheid of neerslachtigheid. Ook concentratiestoornissen komen voor.

Soms is de oorzaak duidelijk, bijvoorbeeld als iemand zich bedreigd voelt. Maar ook een trauma (ongeluk) en zelfs erfelijke factoren kunnen iemand angstig maken of een angststoornis veroorzaken.

Tips

  • Het spreekt voor zich dat een angstig iemand psychische, fysieke en emotionele druk zoveel mogelijk uit de weg moet gaan.
  • Rust is heel belangrijk om tot uzelf te komen. Let daarbij op de ademhaling.
  • Het is ook goed om regelmatig in het bijzijn van (aanmoedigende) vrienden te verkeren.
  • Lichamelijk zwakke mensen ervaren eerder angst dan personen die in een goede conditie zijn. Bevorder daarom de algehele gezondheid door een natuurlijke leefwijze met: volop bewegen en ademen in de frisse lucht voldoende rust en slaap een volwaardige, natuurlijke voeding en niet roken.
  • Dagelijks een warm bad met citroenmelisse, lavendel en rozemarijn, dit kan u veel goed doen.
  • Regelmatig een ontspannende massage.

Homeopathie kan zeker iets voor u betekenen als u last heeft van angst of stress. Bezoek hiervoor een homeopaat.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

 

Valeriana Officinalis
Valeriana Officinalis, echte valeriaan, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel ter ontspanning en kalmering van het centrale zenuwstelsel. Valeriana Officinalis wordt bereid uit de wortels van de Valeriaanplant.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Onderstaand een informatief overzicht van middelen op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.