Spring naar content

Aften

Zoek op gezondheidsklacht.

Aften

Informatie over aften

Aften zijn grijs-witte of dikke gele plekjes (of zweertjes) in de mond met een rode, ontstoken rand. Ze verschijnen onder de tong, aan de binnenkant van de lippen of op de wangen. Ze veroorzaken (kortdurende) pijn tijdens het eten van zuur of pikant voedsel. Ook wordt de mond ‘droger’ dan anders. De aften kunnen in grote of kleine aantallen verschijnen. Meestal verdwijnen ze vanzelf weer binnen 1 tot 2 weken. Wel kunnen de aften steeds terugkeren.

Aften worden mede veroorzaakt door slechte gebitsverzorging, verminderde weerstand of kleine wondjes in de mond. Verder spelen stress en oververmoeidheid soms een rol. Aften kunnen tevens een symptoom zijn van de ziekte van Crohn.

Aften komen voor bij één op de vijf volwassenen. Vrouwen zijn er vooral vatbaar voor tijdens de menstruatie.

Tips

  • Zorg voor een zo goed mogelijke weerstand.
  • Neem genoeg rust en probeer langdurige stress te voorkomen.
  • Het is belangrijk de aften niet te aan te raken. Ook het stukmaken van de blaasjes verergert de klachten. Probeer daarom voorzichtig te poetsen en te eten; dit voorkomt uitbreiding van de aften.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

 

Salvia Officinalis
Salvia Officinalis, salie, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel als ontstekingsremmer voor mond- en keelholte. In de homeopathische literatuur staat Salvia officinalis bekend vanwege zijn bacterie-, schimmel- en virusinfectieremmende eigenschappen. Salvia Officinalis wordt bereid uit de gedroogde bladeren of bloeiende plant door stoomdestillatie.

Thymus vulgaris
Thymus vulgaris, echte tijm, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel en heeft slijmoplossende eigenschappen. Daarnaast heeft Thymus vulgaris antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Thymus vulgaris stimuleert de productie van witte bloedlichaampjes en versterkt zodoende het afweersysteem. In de homeopathische geneeskunde wordt het ook toegepast als ontsmetter bij infecties aan luchtwegen, urinewegen en de huid. Thymus vulgaris wordt bereid uit de bloeiende plant.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

A. Vogel Salvia ø 20 ml

Bevat Salvia officinalis

Bloem Ulsa spray

Bevat o.a. Thymus vulgaris

Heel Vinceel Mond- en keelspray

Bevat o.a. Salvia officinalis, Belladonna en Echinacea purpurea

Weleda BIO Salie Keelspray

Bevat o.a. Salvia officinalis

Aften  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.