ADHD behandelen met homeopathieADHD is de afkorting voor ‘Attention Deficit Hyperactivity Disorder’. Een stoornis die concentratieproblemen en hyperactiviteit veroorzaakt, maar ook imulsiviteit, angst en passiviteit. ADHD komt voor bij zowel kinderen als volwassenen en gaat vaak gepaard met andere psychische stoornissen. De oorzaak is voornamelijk genetisch bepaald.
ADHD is de meest voorkomende psychiatrische aandoening onder kinderen. 3 tot 5% van de kinderen tot 16 jaar heeft ADHD.

ADD heeft dezelfde kenmerken als ADHD, maar bij ADD komt geen hyperactiviteit voor. ADHD betekent dat een persoon veel energie heeft, rusteloos is, veel beweegt, zich niet kan concentreren op school en zich snel gefrustreerd voelt. Ook driftbuien komen voor.

Tips

  • Zorg voor structuur en duidelijke regels.
  • Creëer een rustige en prikkelarme omgeving.
  • Bij ruzie of spanningen wordt het drukke gedrag erger; probeer dit te vermijden.
  • Zorg in het algemeen voor gezonde, gevarieerde voeding met voldoende groente, fruit en volkorenproducten.
  • Probeer twee keer per week vette vis te eten om voldoende omega-3-vetzuren binnen te krijgen.
  • Snoep, suiker, chocolade of wit meelproducten laat de bloedsuikerspiegel snel stijgen en dalen; dat geeft een onrustig gevoel. Dat geldt voor elk kind, maar zal zeker bij kinderen het hyperactieve gedrag versterken.

Dit is geen zelfzorgindicatie. Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.