Informatie over aambeien

AambeienAambeien zijn plaatselijk gezwollen bloedvaten. Zij bevinden zich veelal onderin de endeldarm en/of net boven de anus. Aambeien zijn verwijde en gestuwde bloedvaten en veroorzaken zwellingen. Aambeien kunnen pijn, bloedingen en/of jeuk rond de anus veroorzaken, met name tijdens de stoelgang. Aambeien zijn onder te verdelen in drie typen; inwendige aambeien, uitwendige aambeien, uitpuilende aambeien.

Aambeien komen zowel bij mannen als vrouwen voor. De belangrijkste oorzaak is een moeilijke stoelgang. Harde ontlasting en persen verhogen de druk op de bloedvaatjes in de aambeiweefsels, die daardoor geïrriteerd en beschadigd kunnen raken. Ook tijdens zwangerschap en bevalling kunnen aambeien ontstaan.

Tips

  • Zorg dagelijks voor voldoende vezels in je maaltijd.
  • Drink veel water i.v.m. verdunning.
  • Beperk het gebruik van witte suiker(producten), dit kan constipatie veroorzaken.
  • Gebruik geen laxerende middelen en beperk het gebruik van producten met laxerende eigenschappen (koffie, tabak, enz.).
  • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging
  • Oefen de sluitspier door deze regelmatig samen te trekken en te ontspannen.
  • Vermijd lang stilzitten.

Raadpleeg bij twijfel altijd een medisch deskundige.

 

Informatie over de ingrediënten

Aesculus hippocastanum
Aesculus hippocastanum, witte paardenkastanje, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel bij spataderen en aambeien. Aesculus hippocastanum staat in de homeopathische literatuur bekend om zijn vaatvernauwende, ontstekingsremmende, samentrekkende eigenschappen en het tegengaan van oedeemvorming. In de homeopathische geneeskunde wordt het veelal toegepast ter verbetering van de veneuze doorbloeding, ter versterking van de aderwand en kan met name bij bloedsomloopstoornissen worden toegepast. Aesculus Hippocastanum wordt bereid uit de jonge uitlopers, de bloemen van de witte paardenkastanje.

Onderstaand een informatief overzicht op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Onderstaand een informatief overzicht van middelen op alfabetische volgorde waarin bovenvermelde ingrediënten zijn verwerkt.

Wij streven er continu naar onze informatie zo evenwichtig en compleet mogelijk te maken. Mist u informatie over ingrediënten of producten? Laat het ons weten! Stuur een email naar: info@vereniginghomeopathie.nl.