Zwarte killer

Met een klap zwaaide het kattenluikje omhoog. En terwijl ik aan de tafel zat te werken, zag ik een zwarte schim door de kamer gaan. Het was onze kat. Meteen begon er iets op kniehoogte te fladderen en even later zeilde een vogel door de woonkamer, die tegen het raam tot stilstand kwam en daarna vlak achter onze slapende hond neerviel.

“Moortje”, riep ik verontwaardigd. Onze kat is naar de kat van mijn opa vernoemd en heeft haar inmiddels politiek incorrecte naam gekregen in een tijd dat het nog kon. Ze is 18 jaar oud. Ik snelde naar de mat en raapte, voordat de hond wakker werd (ook hoogbejaard), een prachtig groen vinkje van de mat. Teder streelde ik de veertjes, het beestje leek ongeschonden. Alleen tussen de schouders zat een nat plekje, waar Moor het had beetgepakt. Het vogeltje was -niet verwonderlijk- in shock.

Ik nam het vinkje mee naar buiten en zette het in de zon op de leuning van onze tuinbank, waar het versuft bleef zitten. Nadat ik kattenluikje had vergrendeld zodat onze zwarte killer niet meer naar buiten kon, loste ik een korreltje Arnica op. Met de oplossing toog ik naar het vogeltje dat zich nog steeds niet verroerde. Voorzichtig hield ik het lepeltje met de Arnica oplossing voor zijn snavel. Na enige tijd, nipte het vogeltje voorzichtig van het water.

Ik liet het vogeltje rustig zitten en na een kwartiertje was het gevlogen. Ik haalde opgelucht adem. Vogeltje gered. Met Arnica heb ik wel vaker vogeltjes geholpen die zo onfortuinlijk waren om in de bek van onze kat terecht te komen. Katten blijven onverbeterlijke jagers, en ook hoogbejaarde dames zoals Moortje kunnen nog steeds levensgevaarlijk zijn.

 

Lilian Peters is klassiek homeopaat en redacteur van HM

https://lilianpetershomeopathie.nl/

https://www.linkedin.com/in/lilian-peters-a1b3885/

 

Lilian Peters

Klassiek homeopaat en redacteur van HM

Lilianpetershomeopathie.nl

Meer blogs van Lilian Peters