Spring naar content

Wel of niet vaccineren

Blog

Door Nancy Groeneveld, 2018-09-11 04:57

Wel of niet vaccineren

Er gaat geen dag voorbij zonder dat je via de televisie, facebook of overige media hoort of leest over vaccineren. Voor- en tegenstanders van vaccinaties discussiëren er op los. En lang niet altijd even vriendelijk en correct. Of je bent voor of je bent tegen. Men beschuldigt elkaar over en weer. Er wordt niet echt geluisterd naar elkaars argumenten. Nu gaat ook de overheid zich ermee bemoeien. Er wordt al gesproken over de mogelijkheid om vaccinaties in de toekomst te gaan verplichten.

Waarom wordt er geen groot onderzoek gestart om erachter te komen waarom een steeds grotere groep mensen hun kinderen en dieren niet meer zomaar wil laten vaccineren?

Steeds meer diereigenaren doen aan verspreid vaccineren of laten een titerbepaling doen. Middels wat bloedafname en een test kan gekeken worden voor hoeveel jaar er nog bescherming is voor bepaalde ziektes. Dit is niet iets nieuws want toen ik in 2000 opnieuw in het Erasmus MC ging werken werd ik opgeroepen voor een hepatitis B enting. Omdat ik die 10 jaar eerder ook had gehad heb ik gevraagd eerst een titerbepaling te doen. En daaruit bleek dat ik nog voor minstens 10 jaar (waarschijnlijk zelfs levenslang) antistoffen had. Dus de herhaling was niet nodig.

Ik zie regelmatig mensen en dieren in de praktijk met klachten die begonnen zijn na bepaalde vaccinaties.

Jonge meiden die zoveel klachten hebben en hierdoor uitvallen op school en niet meer kunnen deelnemen aan het sociale leven. Als we dan terugkijken naar wanneer de klachten zijn begonnen is het wel heel toevallig na de HPV-entingen (vaccinaties tegen baarmoederhalskanker). Bij dieren zie je ook regelmatig klachten na het vaccineren. Bijvoorbeeld na een Rabiësvaccinatie die verplicht is als je naar het buitenland wil met je hond of kat. Ik heb honden gezien die na de enting heel gevoelig zijn geworden voor licht en geluid en uitvallen naar andere honden en zelfs naar mensen. Na het ontstoren van het vaccin zie je gelukkig vaak dat de klachten weer afnemen.

Of iemand zijn kind of dier wel of niet wil laten vaccineren is een eigen keus en hopelijk blijft dat zo. Maar laten we dan wel blijven nadenken. Als een kind of dier niet in balans is, iets onder de leden heeft zou ik op dat moment zeker niet laten enten.

Er zullen altijd voor- en tegenstanders blijven maar er is gelukkig ook nog een middenweg. Je hebt de mogelijkheid om een titerbepaling te laten doen, de vaccinaties op latere leeftijd te geven of te verspreiden over langere tijd.

Nancy Groeneveld is klassiek homeopaat voor mens en dier.

www.homeopathiehelptmensendier.nl

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.