Waarom iedereen Magic Pills moet zien

Als redacteur van het blad HM maak ik regelmatig interviews. Ik voel me bevoorrecht dat ik dat mag doen. Iedere keer weer raak ik zo geïnspireerd door de gesprekken met mensen die met hart en ziel bezig zijn met homeopathie. Die uitwisselingen geven me een gevoel van samen, een gevoel dat ik deel uitmaak van een gemeenschap.

Zo interviewde ik laatst de Canadese homeopaat Ananda More. Ananda is de afgelopen zeven jaar bezig geweest met het maken van Magic Pills, een documentaire over homeopathie. Zeven jaar heeft zij besteed aan het maken ervan. Ze was niet eens een documentairemaakster, maar van weersomstuit is ze er een geworden.

Magic Pills gaat over de plaats die homeopathie inneemt in de wereld. Ananda bezocht voor haar film zeer succesvolle homeopathieprojecten in Cuba, Tanzania, India en Zwitserland. Ze maakte interviews met patiënten, homeopaten, wetenschappers en ook sceptici.

Ik vond het ontroerend om te zien wat homeopathie voor al die mensen betekende. Na de beelden van Magic Pills is er maar één conclusie mogelijk: homeopathie wérkt, al weten we nog niet precies hoe. De resultaten zijn onweerlegbaar en tegelijkertijd is er iets ‘magisch’ aan de hand met de homeopathische korrels.

Ananda More vond het belangrijk om homeopaten en mensen die homeopathie gebruiken een stem te geven. Zij heeft zich daar zeven jaar voor ingezet. Dank je wel Ananda! Laten we allemaal Magic Pills gaan zien, al is het om te weten dat we samen zijn.

 

www.magicpillsmovie.com

Het interview met Ananda More is te lezen in HM 3 (verschijnt 13 september 2018)

 

Lilian Peters is klassiek homeopaat en redacteur van HM

https://www.linkedin.com/in/lilian-peters-a1b3885/

Lilian Peters

Klassiek homeopaat en redacteur van HM

Lilianpetershomeopathie.nl

Meer blogs van Lilian Peters