Spring naar content

Vermoeidheid en migraine

Blog

Door Peter Goosensen, 2021-09-28 09:01

Vermoeidheid en migraine

In mijn praktijk komt een jonge vrouw, ze is 18 jaar oud. Haar voornaamste klacht is dat ze weinig energie heeft. Op initiatief van de huisarts is haar bloed onderzocht, hieruit kwamen geen afwijkende waarden naar voren.

Naast vermoeidheid heeft ze ook te kampen met migraine, deze komt ongeveer eens per twee weken tot uiting. We bespreken uitvoerig wat ze voelt voor, tijdens en na een migraineaanval. Verder zegt ze: ik voel me leeg en heb weinig zin om dingen te ondernemen.

Gedurende vier maanden zie ik haar met tussenpozen in mijn praktijk. Tijdens de consulten bespreken we uitgebreid wat ze ervaart. De middelen die ik haar voorschrijf selecteer ik telkens aan de hand van de symptomen die zich hebben aangediend in de periode voorafgaand aan het consult.

Voeding en leefstijl

Ook het stukje voeding en leefstijl nemen we mee in de behandeling. Mijn advies om een paar keer per week te wandelen of fietsen neemt ze ter harte. Verder houdt ze op mijn verzoek gedurende een paar weken een voedingsdagboekje bij. Ook haar vochtinname is onderwerp van gesprek. Dagelijks voldoende water drinken ondersteunt diverse lichaamsfuncties, waaronder het transport en de opname van voedingsstoffen, nodig voor de energiestofwisseling.

Tijdens de laatste afspraak voelt ze zich al beduidend beter. De gecombineerde aanpak van homeopathie en leefstijladviezen heeft ervoor gezorgd dat ze duidelijk meer energie heeft. Migraine heeft ze al ruim een maand niet meer gehad en in de weken daarvoor alleen nog in een lichte vorm. Sinds ze ‘s avonds regelmatig een flinke wandeling maakt gaat ze vroeger naar bed, in plaats van tot in de kleine uurtjes naar Netflix te kijken.

Alles bij elkaar kunnen we tevreden zijn over de vooruitgang. Binnenkort begint ze met een studie bedrijfskunde, waar ze vol vertrouwen naar uitkijkt. Mocht het nodig zijn dan kan ze weer contact met me opnemen. Een tevreden cliënt verlaat mijn praktijk.

www.homeopaatalkmaar.com

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.