Spring naar content

Vaccineren

Blog

Door Vincent Engel, 2018-04-17 04:14

Vaccineren

Regelmatig krijg ik mail van moeders die vragen hebben over vaccinaties. Een blog schrijven over dit beladen thema, is dat wel een goed idee? Nou het feit is dat ouders mij regelmatig vertellen dat klachten zijn begonnen nadat zij hun kind hebben gevaccineerd, vandaar dat vaccinatie ontstoringskuren één van de meest voorgeschreven middelen zijn in mijn praktijk.

Een primaire werking van een vaccin is weerstandsverlaging. Veel kinderen krijgen een oorontsteking of oogontsteking na een vaccinatie, soms zelfs een longontsteking. Dit is te wijten aan de werking van een vaccin. Geen leuke bijkomstigheid, daarom noemt de farmacie het ‘bijwerkingen’. Google dit beladen onderwerp maar en je ziet twee kampen op één pagina – twijfel alom. Vandaar dat ik regelmatig lezingen geef over kinderziektes en vaccins.

Wist je dat er vroeger geen ‘angstcampagnes’ bestonden over kinderziektes en dat een goed doorlopen kinderziekte veelal een boost geeft aan de ontwikkeling van een kind? Hoe kun je kinderen bijstaan tijdens ziekte of koorts? Dat is belangrijk om te weten. Ons immuunsysteem moet georganiseerd en opgebouwd worden en dat doet een baby door ‘ziek’ te zijn. Dit kost een aantal jaar. Een vaccinatie geeft ons immuunsysteem een optater, waardoor het extra snel kan gaan werken – auto-immuunziekten!

Soms reageren mensen haast hysterisch als het over vaccineren gaat, zij zeggen dingen zoals: ‘als je niet vaccineert krijgen we straks weer polio!’ Gelukkig was de sfeer tijdens mijn laatste lezing bijzonder goed. Na mijn verhaal werden er vragen gesteld en gingen ouders met elkaar in gesprek onder het genot van koekjes en thee. Toen het laat begon te worden heb ik het einde aangekondigd; vrijwel iedereen was er nog, wat ik niet altijd meemaak tijdens lezingen. Het was een zinvolle avond en dat voelde je. Op naar de volgende!

 

Vincent Engel is klassiek homeopaat en redacteur van HM.

www.vincentengel.nl

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.