Toeval bestaat niet

Ongeveer een jaar geleden werd mijn hulp ingeroepen voor een bijzondere casus. Ik werd gebeld door de eigenaresse van een Shire merrie (het grootste paardenras ter wereld) die al twee stilgeboortes had gehad. Voldragen veulens die dood ter wereld zijn gekomen.

Dit was natuurlijk een heel verdrietige gebeurtenis voor het paard en de eigenaren/verzorgers van het dier. De laatste keer kwamen er ook nog allerlei complicaties bij. De nageboorte kwam er niet vanzelf af. Hierdoor raakte de merrie zelfs hoefbevangen. Ook mentaal ging het met de merrie niet goed. Het is een vriendelijk maar ook erg gevoelig paard. Een binnenvetter die haar emoties afsluit en zich terugtrekt na bepaalde gebeurtenissen. Dat kan zich uiten in rillen over het hele lichaam. Ook kan ze dan plotseling heel explosief zijn wat met een paard van ongeveer 1000 kilo erg gevaarlijk kan zijn.
Omdat de dierenarts de ernst van de situatie in eerste instantie niet goed inschatte heeft het leven van de merrie een paar dagen aan een zijde draadje gehangen.

Het was in eerste instantie een spoedconsult waarbij we snel moesten handelen om het fysieke trauma de baas te worden. Dit in combinatie met de reguliere behandeling. Er zijn bijvoorbeeld homeopathische middelen die er voor kunnen zorgen dat de nageboorte er af komt en middelen om infecties te bestrijden en/of voorkomen.

Daarna was de mind aan de beurt. Vaak wordt dit stukje gemist of niet al te serieus genomen in de reguliere geneeskunde. Maar ook een paard kan rouwen om een verloren “kind”. Hier zijn gelukkig ook mooie homeopathische ‘verdrietmiddelen’ voor.

Sinds de behandeling is ze niet alleen lichamelijk erg opgeknapt ook mentaal gaat het beter. Ze heeft meer vertrouwen in de mens. Maakt meer contact en is opener. Ze is makkelijker te berijden, beter te beleren en minder explosief.

Maar we waren nog niet klaar want eigenaresse wilde toch eigenlijk wel heel graag een veulen van haar. De merrie werd altijd jaarlijks gevaccineerd tegen bepaalde aandoeningen. Dit is ook verplicht als ze naar de hengst gaat. De jaarlijkse enting viel meestal in de periode dat de merrie net een paar maanden drachtig was.
Op mijn advies hebben ze haar nu ruim voor de dekking laten vaccineren in plaats van tijdens de dracht. Daarna heeft de merrie een aantal homeopathische middelen gehad om de enting te ontstoren en daaropvolgend een aantal middelen die goed werken voor de vruchtbaarheid en dracht. Ze raakte daarna makkelijk en snel drachtig.

Twee weken geleden vroeg ik me in ene af hoe zou het nu met het paard zou gaan. Toen ik besloot een mailtje te sturen en mijn Gmail opende was er net een mail binnengekomen van eigenaresse van het paard. Die nacht was er na 11 maanden dracht een gezond veulen ter wereld gekomen. Moeder en dochter maken het goed.
Het kippenvel stond op mijn armen. Dit kan toch geen toeval meer zijn.

Nancy Groeneveld is klassiek homeopaat voor mens en dier.

www.homeopathiehelptmensendier.nl

 

Nancy Groeneveld

Klassiek homeopaat voor mens en dier

homeopathiehelptmensendier.nl

Meer blogs van Nancy Groeneveld