Spring naar content

The Ice Dog

Blog

Door Lilian Peters, 2022-01-18 04:32

The Ice Dog

Het was een stille zondagochtend in de winter. Met Toby slenterde ik een rondje om. Toby, onze zwarte labrador van 14 en een half jaar geeft het tempo aan. Hij loopt moeizaam, hoort weinig en ziet vaak nog minder. Hij kan schrikken van een plotseling opdoemende tak en struikelen over een molshoop.

Toch is hij nog erg vrolijk. Hij versnelt als hij in de verte een mens ziet en begroet diegene alsof het zijn beste vriend is. Als ik even niet oplet, kan hij zomaar bij iemand anders ‘aanhaken’, in de veronderstelling dat ik dat ben.

Maar op die zondagochtend waren Toob en ik alleen en op de terugweg naar huis. Ons pad liep langs een sloot en Toby snuffelde wat aan de waterkant. Plotseling klonk een plons en Toob was in het water gestort. Ik schrok, want onze hond, vroeger een waterrat, had al in geen jaren meer gezwommen.

Ik stond op het punt om hem achterna te springen, maar zag toen dat Toob begon te zwemmen. Hij kwam niet naar de kant maar ging als een streep door het midden van de sloot. Aan de kant stond ik te roepen, klaar om hem bij zijn kladden te grijpen, maar hij keurde me geen blik waardig en zwom…

Ik rende naar voren en na zo’n 25 meter kwam hij eindelijk een beetje uit het midden mijn kant op. Ik bedacht me niet, wierp me op mijn buik en sleurde hem aan zijn halsband de steile kant op. Dat ging behoorlijk moeizaam.

Meewarig bekeek ik hem en verwachtte dat hij ieder moment klappertandend door zijn poten kon zakken.  Maar hij schudde het kroos uit zijn vacht en ging energiek en in lichte draf op weg naar huis. The Ice Dog schoot er door me heen. Het koude water had hem een absolute boost gegeven, een oppepper van jewelste. Zijn energie en de adrenaline raasden door zijn lijf, hij leek geen pijn meer te hebben en stootte nog net geen klanken uit als Oeh, aah.

De dagen erna sliep hij nog meer dan anders. Maar daar is niets mis mee, want tijdens de slaap herstelt het lichaam zich. Glimlachend herinnerde ik me zijn avontuur en dacht: misschien moeten we dit vaker doen.

Lilian Peters is klassiek homeopaat en redacteur van HM

https://lilianpetershomeopathie.nl/

https://www.linkedin.com/in/lilian-peters-a1b3885/

Dieren  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.