Rouw en verdriet bij dieren

Twee weken geleden was ik op bezoek bij een bevriende boer. Ik ken deze man eigenlijk al vanaf mijn twaalfde. Ik hielp altijd op de kinderboerderij waar hij beheerder was. Twintig jaar geleden kwamen we elkaar weer tegen en niet veel later begon ik met de opleiding tot klassiek homeopaat. Deze boer gaf mij het vertrouwen en liet mij hem adviseren zodat hij zijn dieren homeopathisch kon helpen. Het kon van alles zijn. Botbreuken, klachten rondom een zwangerschap en bevalling, vieze wonden, uierontstekingen en ga zo maar door. We waren beide vaak verbaasd en verheugd over de positieve resultaten die we zagen na de inzet van de homeopathische middelen. En nog steeds!

Deze man heeft al heel zijn leven 1 of meerdere hondjes van het ras Boerenfox om zich heen. Nu had hij zelf net een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen en dat was heel stressvol voor de Foxjes (moeder Noortje en dochter Co). Toen hij weer thuis kwam sprongen ze beide van blijdschap op maar Noortje zakte direct door haar poten. Die woensdagmiddag zag ik dat het niet goed ging met haar. Mijn gevoel zei dat het heel kritiek was en dat er iets met de baarmoeder aan de hand was. Omdat de eigenaar zelf niet in staat was om met haar naar de dierenarts te gaan heb ik haar tijdens mijn dierenambulancedienst opgehaald en naar de dierenkliniek gebracht. Het bleek inderdaad een baarmoederontsteking te zijn maar ze vonden ook grote melkkliertumoren. In overleg kwamen we tot de conclusie dat een operatie te zwaar zou zijn. De boer wilde haar dit ook niet aandoen aangezien ze al 13 jaar was. In mijn armen is ze rustig ingeslapen.

Bij terugkomst hebben we Noortje op een kleedje neergelegd zodat de eigenaar en haar dochter Co afscheidt konden nemen. Co trilde als een rietje toen ze Noortje zag en kroop onder de stoel. Na verloop van tijd kwam ze toch tevoorschijn en rook aan Noortje. Dit proces is heel belangrijk omdat een dier dat achterblijft nog dagen, zelfs weken kan blijven zoeken naar een overleden dier als ze het zelf niet hebben gezien of geroken.

De dagen erna verliest Co zijn baas geen moment uit het oog (verlatingsangst) en eet slecht. Dankzij de inzet van homeopathische middelen die we ook wel “verdrietmiddelen” noemen gaat het snel beter met haar. Het middel helpt haar met het verwerken van het verlies en het oppakken van het normale leven.

 

Nancy Groeneveld is klassiek homeopaat voor mens en dier.

www.homeopathiehelptmensendier.nl

Nancy Groeneveld

Klassiek homeopaat voor mens en dier

homeopathiehelptmensendier.nl

Meer blogs van Nancy Groeneveld