Spring naar content

Praktijk perikelen

Blog

Door Nancy Groeneveld, 2022-09-14 12:50

Praktijk perikelen

Ik heb echt een fantastisch beroep. Praat met leuke interessante mensen die voor zichzelf, hun kind of dier naar de praktijk komen. Ik kom op mooie plekken als ik op huis/stalbezoek ga. Ik leer er elke keer nog veel bij. Heb leuke, lieve collega’s en een goede werkgroep. Ik kan mijn dag grotendeels zelf indelen. En het allermooiste is dat je als homeopaat mensen en dieren kan helpen. Echt iets kan betekenen.

Maar………..er zijn helaas ook een aantal dingen die ik minder leuk of zelfs lastig vind.

De steeds veranderende regels waaraan homeopaten moeten voldoen is bijna niet bij te houden. Dat er kwaliteitseisen zijn juich ik alleen maar toe. Dan weten klanten dat ze bij een homeopaat zijn die een gedegen opleiding heeft genoten en dat deze therapeut verplicht elk jaar nascholingen volgt. Pas dan mag je lid zijn/blijven van een beroepsvereniging en vergoeden veel aanvullende verzekeringen de consulten (gedeeltelijk). Zelf ben ik erkend door de NVKH voor de humane consulten en de BKHD voor de dierconsulten.

Wij mogen absoluut geen homeopathische middelen en hun werking noemen op onze website of andere social media. Doe je dat wel dan kan dat je een hele hoge boete van duizenden euro’s opleveren. Terwijl je het liefst de informatie over de homeopathische middelen en hun werkgebied zou delen met je volgers. Het van de daken schreeuwen om zoveel mogelijk mensen en dieren te helpen.

Wat ook lastig kan zijn is dat niet iedereen begrijpt hoe homeopathie precies werkt. Hoe goed je het ook probeert uit te leggen. Dat je het middel uitzoekt op het totaalplaatje van de patiënt. Je kijkt niet alleen naar de symptomen/aandoeningen maar ook naar o.a. het karakter, gedrag, medische geschiedenis en omgevingsfactoren. Naast het consult van minimaal een uur ben je vaak nog een uur bezig om het juiste middel te vinden. En dan die hele kleine korrels die je in eerste instantie maar 1 dag geeft aan je dier. Terwijl je bij de dierenarts een pot of strip met pillen krijgt die je voor langere tijd dagelijks moet geven. Dit kan bij sommige mensen voor verwarring zorgen. Ze vinden de kosten soms erg hoog. Terwijl het in verhouding juist geen dure therapie is.

Je eigen financiële zekerheid is met een vaste baan een stuk beter. Als zzp-er is een arbeids- ongeschiktheidsverzekering niet te betalen. Daarnaast weet je nooit wat je verdiensten zijn want dat varieert per maand. Met Corona moesten we zelfs even dicht. Eigenlijk went die onzekerheid nooit. In een stille periode is “loslaten” het beste. Dan trekt het meestal vanzelf weer aan.

Dan is er ook nog de hele administratieve rompslomp. De boekhouding. De aangiftes. Het liefst zou ik alles pro deo doen maar dat kan natuurlijk niet. Er zijn veel kosten m.b.t de praktijk en daarnaast moet je ook nog ergens van leven. Dus ook nota’s versturen hoort erbij. Over het algemeen betalen mensen netjes binnen de termijn maar er zijn er helaas ook waar je achter aan moet. Dat is pas echt vervelend. Je hebt er hard voor gewerkt. En dan nog het schoonmaken van de praktijk. Zeker ook niet mijn favoriete bezigheid.

Maar op de vraag of dit het allemaal wel waard is roep ik volmondig ja!

Voordat ik met mijn praktijk begon heb ik heel veel verschillende banen gehad. Leuke en minder leuke. Vooral bij die laatste categorie keek ik regelmatig op mijn horloge of het al tijd was om naar huis te gaan. Snakte ik naar het weekend. Nu schrik ik soms ineens van de tijd. Is het al zo laat? “Time flies when you’re having fun”.

En het mooiste is als mijn klanten terugkomen naar de praktijk en aangeven dat ze zich beter voelen en dat de baas van bejaarde hond Barney haar eigen hond weer terug heeft omdat hij weer helemaal de oude is. Dat bij kat Mini de wondjes genezen en de haren terugroeien, dat paard Rianka veel minder kreupel is terwijl het eigenlijk uitzichtloos was volgens de veearts, dat kater Timo niet meer in huis sproeit en dat hond Levi, die met een trauma uit het buitenland is gekomen langzaamaan steeds meer vertrouwen krijgt.

Dus laat mij maar lekker mensen en dieren helpen met homeopathie. De rest neem ik op de koop toe.

Nancy Groeneveld is klassiek homeopaat voor mens en dier.

homeopathiehelptmensendier.nl

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.