Oververhitting

In onze woonkamer staat een gaskachel. In de winter is het fijn om in de vlammen te kijken en de warmte te voelen. Behalve voor onze jongste dochter. Toen we de kachel net hadden zat ze er graag bij in de buurt. Tot het ons op begon te vallen dat ze na een minuut of dertig vuurrood aanliep in haar gezicht en zich helemaal niet lekker voelde. We haalden haar weg bij het vuur, maar ze kreeg in vlot tempo hoge koorts. De eerste keer dachten we nog aan een acute infectie, maar de tweede keer bij de kachel zagen we het patroon: oververhitting. Het homeopathische middel Belladonna werkte prachtig, maar wij hadden onze les geleerd. Jongste dochter komt niet meer dicht in de buurt van vuur of in een heel warm bad.

Op consult kwam een vrouw van in de dertig met als klacht hoofdpijn na het sporten. Ik vraag naar de manier waarop ze sport. ‘Ik ben competitief naar mezelf. Ik sport explosief.’ Hoe voelt haar hoofd direct na het sporten? ‘Ik heb dan zo’n hoofd (houdt handen een eindje naast haar hoofd), het gloeit helemaal. Het zweet gutst eraf.’ En de rest van je lichaam? ‘Daar heb ik geen last van, alleen mijn hoofd gloeit’. Op basis van dit beeld schrijf ik ook haar het middel Belladonna voor. In te nemen voor en direct na het sporten. Belladonna past bij acuut opkomende hoofdpijnen die ontstaan door beweging en hitte. Na twee weken mailt ze: ‘Het middel helpt enorm voor de hoofdpijn! Ik heb het gebruikt voor en na het sporten en was alle keren volledig hoofdpijnvrij!’

Terwijl ik deze blog schrijf begint het kwik vandaag langzaam naar de 36 graden te klimmen. Voor de kindjes en volwassenen die gevoelig zijn voor zonnesteek en oververhitting is Belladonna wellicht een uitkomst. Er zijn andere middelen die hier ook voor in aanmerkingen komen, dus overleg altijd eerst met een homeopaat bij u in de buurt.

 

Manon Bruins is redacteur van HM en klassiek homeopaat. Ze is getrouwd en moeder van vier kinderen. In deze column schrijft ze over haar gezin en haar vak.

www.homeopathiepraktijk.net

 

Manon Bruins

Manon is redacteur van HM en klassiek homeopaat. Ze is getrouwd en moeder van vier kinderen. In deze blog schrijft ze over haar gezin en haar vak.

www.homeopathiepraktijk.net

Meer blogs van Manon Bruins

Gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde content

No related posts found.