Oostenrijk

Afgelopen zomer gingen we op vakantie naar Oostenrijk. Onze auto volgepakt tot de nok (in ons geval tot en met de enorme dakkoffer), knieën opgetrokken boven op alle tassen. Wij hadden niets vergeten. De eerste week was tropisch dus vooral veel gezwommen. Aan het eind van die week kwam onze dochter met een wit snoetje naar ons toe. ‘Mam, ik heb zo’n pijn als ik moet plassen’. Toen ze vervolgens om de haverklap moest werd al snel duidelijk dat ze een blaasontsteking had. Dacht ik dat ik alles in had gepakt: niet dus. Alleen een beperkte homeopathische ehbo-kit, geen passende middelen voor blaasontsteking. Wat te doen?

We waren de volgende dag in Innsbruck en via Google translate wisten we dat we in de apotheek konden vragen naar iets tegen Harnwegsinfektion. De doortastende dame in de apotheek kwam meteen met een rol geconcentreerde cranberry toffees aanzetten. ‘Wat als dit niet voldoende werkt?’, vroeg ik nog. ‘Wirkt bestimmt’, zei ze. Van zoveel vertrouwen was ik onder de indruk. En ze had gelijk, na twee dagen waren alle klachten weg.

Maar we waren er nog niet. Een week later, zelfde dochter, nog steeds op vakantie in Oostenrijk. Last van haar darmen, maar ze schreeuwde het letterlijk uit van de pijn. We kennen dat niet van haar en in combinatie met de blaasontsteking de week daarvoor werden we toch zenuwachtig. Na nog meer gekerm en geschreeuw van de pijn trok ik het niet meer, toch even langs de plaatselijke huisarts. Na onderzoek gaf hij aan dat de urine in orde was en er een lichte irritatie in de darmen was. Niets aan het handje, ergste was al achter de rug. Morgen zou het over zijn.

Tijdens het lichamelijke onderzoek keek ik om me heen in zijn spreekkamer. Bekende flesjes staarden me aan: Lycopodium C30, Phosphorus C200, Belladonna C30. Tientallen homeopathische geneesmiddelen klaar voor gebruik. Welkom in Oostenrijk. U kunt er gerust naar toe op vakantie.

 

Manon Bruins-Maathuis is klassiek homeopaat en redacteur van HM

www.homeopathiepraktijk.net

Manon Bruins

Manon is redacteur van HM en klassiek homeopaat. Ze is getrouwd en moeder van vier kinderen. In deze blog schrijft ze over haar gezin en haar vak.

www.homeopathiepraktijk.net

Meer blogs van Manon Bruins

Gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde content

No related posts found.