Medelijden

Een tijd geleden kreeg ik een dame aan de telefoon die erg ongerust was over haar Siamese kater.

De kat was uitgebreid onderzocht door een dierenarts. Nierfalen was de voorzichtige diagnose. Hij kreeg medicatie en een speciaal dieet. Maar hij knapte niet op. Zijn eigenaresse was hem al weken aan het dwangvoederen.

Het is bij katten erg belangrijk dat ze blijven eten want anders krijg je o.a. problemen met de lever. Maar dwangvoederen geeft natuurlijk ook veel stress wat ook weer nieuwe klachten kan geven. Eigenaresse gaf aan dat ze bang was hem te gaan verliezen.

Ik liet haar een vragenlijst invullen en we maakte direct een afspraak dat ik de volgende dag op huisbezoek zou komen. Als een kat zo ziek is moet je heel snel handelen. De volgende actie van de dierenarts zou een blaaspunctie zijn om urine op te vangen en te onderzoeken.

Tijdens het huisbezoek zie ik een mooie, magere en lusteloze Siamees. Zijn oogjes zijn waterig. Samen met zijn baasje neem ik de vragenlijst door en al snel begrijp ik dat deze kater en zijn eigenaresse de grootste maatjes zijn. Op de vraag of er iets is gebeurd voordat de klachten zijn begonnen krijg ik te horen dat de vader van eigenaresse plotseling ziek is geworden en kort erop is overleden. In die periode was ze veel van huis en heel erg emotioneel. Zowel boos als verdrietig.

In die tijd is haar maatje ook gestopt met eten. Nu zijn er dieren die zo verbonden zijn met hun baasje dat ze meeleven of zelfs meelijden als er iets mis is. Deze kater was zo van slag door de stress en het verdriet van zijn baasje dat je het hier hebt over meelijden. Dit was voor mij zo’n duidelijke causa (oorzaak) dat ik wist welk middel ik het dier moest geven samen met druppels die de nieren ondersteunen en iets voor de ogen.

Op mijn verzoek heeft eigenaresse de punctie in eerste instantie verzet en later helemaal afgezegd. Als een dier heel erg ziek is, denk ik dat het doen van belastende onderzoeken en het inspuiten van allerlei reguliere medicatie averechts kan werken. Eerst moet de levenskracht ophoog.

De kat knapte gelukkig heel snel op en is weer zelf gaan eten. Kort erna kreeg ik een bericht waarin staat dat hij weer helemaal de oude is. Verder onderzoek was niet nodig. Ik krijg een 1000x dank en het doet mij goed dat ik heb kunnen helpen. Zo mooi kan homeopathie zijn!

 

Nancy Groeneveld is klassiek homeopaat voor mens en dier.

www.homeopathiehelptmensendier.nl

Nancy Groeneveld

Klassiek homeopaat voor mens en dier

homeopathiehelptmensendier.nl

Meer blogs van Nancy Groeneveld