Laska

Als het dier lijkt te zijn opgegeven is er vaak toch nog een oplossing in de vorm van homeopathie.

Niet zelden zie ik dieren in de praktijk met een volgens de dierenarts hele slechte prognose. Dit kunnen bijvoorbeeld katten zijn met chronisch nierfalen of dieren met ernstige artrose. In een eerdere blog heb ik verteld dat je met homeopathie vaak nog veel kunt doen bij deze aandoeningen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer ernstige aandoeningen waaraan dieren kunnen lijden.

Zo ook Laska, een Witte Herder van nu inmiddels 10,5 jaar oud.

Jaren geleden werd ik gebeld door de eigenaar van Laska. De dierenarts had bij de hond fibrotische myopathie geconstateerd. Dit is een chronisch progressieve spierziekte. Vrij zeldzaam en bij honden op dat moment niet echt te behandelen volgens de behandelend dierenarts. Bij paarden kan soms een operatie uitkomst bieden. De prognose van de dierenarts was erg negatief. Het zou niet zo lang meer duren totdat Laska uit haar lijden zou moeten worden verlost.

Toen ik op huisbezoek kwam voor het eerste consult zag ik een prachtige witte herder. Ze liep wel wat raar met haar achterpoten en ik voelde harde strengen bindweefsel aan de binnenkant van haar achterpoten. Maar verder kwam ze sociaal, lief, vrolijk en speels over. Ze was wat onzeker tegenover andere honden maar verder vrij stabiel.

We zijn begonnen met het homeopathische middel wat paste bij het totaalbeeld van klachten en het karakter. Het constititutiemiddel. Daarnaast kwamen er al snel middelen bij die palliatief konden worden ingezet. Er verandert elke keer wel weer iets naarmate Laska ouder wordt. Nekklachten, stijfheid, spierzwakte en een keer ernstige maagklachten.

Als de symptomen veranderen of er iets nieuws is zijn zoek ik nieuwe homeopathische middelen uit. Laska reageert heel erg goed op homeopathie. Daarnaast wordt ze ook behandeld met dry needling bij een fysiotherapeut.

Een week geleden zag ik Laska weer in de praktijk en wat ik zag viel mij zeker niet tegen. We zijn inmiddels al 5 jaar verder sinds het bezoek aan de dierenarts. De hond zou niet oud worden. Ze is inmiddels bijna 11 jaar oud, and still going strong’. Natuurlijk wordt ze ouder en stijver, het is ook een bejaarde hond en heeft niet het eeuwige leven.

En als de eigenaar dan zegt “dat hebben we toch goed gedaan zo samen” dan groeit mijn zelfvertrouwen toch nog weer een stukje en ben ik weer dubbel zo blij dat ik homeopaat ben geworden.

 

Nancy Groeneveld is klassiek homeopaat voor mens en dier.

www.homeopathiehelptmensendier.nl

Nancy Groeneveld

Klassiek homeopaat voor mens en dier

homeopathiehelptmensendier.nl

Meer blogs van Nancy Groeneveld

Gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde content

No related posts found.