Kriebelhoest

Mijn broer is een boerderij aan het bouwen en ik help zo af en toe mee. In november is het dak in elementen afgeleverd waarna het stuk voor stuk met behulp van een kraan gemonteerd werd. Binnen twee dagen was het dak dicht. Maar daarna begon het werk. Elke naad moest waterdicht worden gemaakt en dat was mijn taak. Dus ik het dak op met purschuim en een hamertacker, dat is zeg maar een serieuze nietmachine. In weer en wind ben ik bezig geweest en omdat je op dakpanlatten staat voelt het alsof je op een ladder werkt – de hele dag. Als het zonnetje opkwam dan werd het behaaglijk maar daarvoor (en daarna) was het afzien in de kou. Een groot verschil met praktijkvoering, zittend op een stoel naast de verwarming.

Tijdens de pauze zat mijn neefje bij mij op schoot. Hartstikke leuk natuurlijk behalve dan dat hij meerdere malen recht in mijn gezicht zat te hoesten, zoals kinderen dat nou eenmaal doen. Al met al een aanslag op mijn weerstand.

Subtiel begon ik iets in mijn luchtpijp te voelen, waarschijnlijk een ophoping van slijm. Hoesten maakte het alleen maar erger en er kwam ook niets uit. ’s Avonds toen ik ging liggen in bed werd het gevoel van een brok in mijn keel heviger en begon het te kriebelen. Ik naar de badkamer om het slijm eruit te hoesten maar dat lukte niet. Terug in bed begon de kriebel weer tot ik gedwongen werd om te hoesten, steeds weer opnieuw. Slapen ging ‘m niet worden zo.

Bovenstaande heb ik tweemaal meegemaakt de laatste maanden. Een hevige kriebel in mijn keel die begon als ik ging liggen in bed en alleen verlichting gaf als ik ging hoesten. Heel vervelend want het weerhoudt je om in slaap te vallen. In beide gevallen gaf het middel Drosera direct verbetering. De kriebel zwakte af waardoor de neiging om te willen hoesten ook verdween. Beide nachten ben ik na inname als een blok in slaap gevallen. ’s Morgens was ik als herboren en voelde me beter dan de dag ervoor! Geen moment heb ik nog slijm of kriebel ervaren.

Drosera is zo’n middel waar je versteld van staat hoe snel en effectief het kan helpen. Het staat in de homeopathie bekend om haar uitgesproken effect op de ademhalingsorganen, vandaar dat het ook één van de hoofdmiddelen is die worden toegepast bij kinkhoest.