Klaarwakker

Een dame van 66 raadpleegt de homeopathie, omdat ze niet goed kan slapen. Dit begon sinds haar man ernstig ziek werd. Een periode van veel zorgen en onrust en nachten van piekeren kenmerkten een lange tijd hun leven.

Van de huisarts kreeg ze oxazepam  voor 10 dagen en ging het iets beter. Maar na 10 dagen was het probleem niet opgelost.

Ze vertelt: “s nachts word ik ineens wakker en dan ben ik klaarwakker. Ik ga niet piekeren, maar ik val niet meer in slaap.” Op  yoga heeft ze geleerd om te ontspannen en dat gaat best goed, maar slapen lukt  niet meer na 3 uur s nachts.

Slapen is een belangrijke basisfunctie van onze gezondheid. Als we diep slapen, herstellen we. Slapen we licht en worden we regelmatig wakker, dan rusten we niet goed uit. De kwaliteit van de slaap wordt in ons lichaam geregeld door hormonen. Als we langere tijd stress ervaren, maken we meer van het stresshormoon cortisol aan. Dit hormoon houdt ons waakzaam in tijden van gevaar of stress. Dan moeten we immers in kunnen grijpen als er sprake is van een noodsituatie.

Bij deze dame is dat een aantal jaren zo geweest, tijdens de ziekte van haar man, maar nu is de situatie gelukkig weer rustig. Toch slaapt ze niet goed. Haar lichaam kan de knop niet omzetten en haar waakzaamheid loslaten.

Homeopathie kan hier een geweldig hulpmiddel zijn. De middelen zorgen dat het lichaam reset en de stresshormonenproductie wordt verlaagd tot een normaal niveau.

Eén week na de start met de homeopathische middelen ging ze beter slapen. Als ze nu ’s nachts wakker wordt om te plassen, valt ze daarna weer snel in slaap. Haar energie is goed hersteld. “Ik heb overal weer zin in”, zegt ze blij. “Ik kan nu weer met plezier oppassen op mijn kleinkinderen”.

Annelies Meester

Klassiek homeopaat

homeopathiemeester.nl

Meer blogs van Annelies Meester