Klaar voor de toekomst

De telefoon gaat: een vrouw wil graag meer informatie over homeopathie en homeopatische profylaxe (HP) maar zij is niet de enige. ‘Geeft u ook informatieconsulten bij iemand thuis?’ ‘Ja hoor’ antwoord ik, ‘als het niet te ver weg is’. Na een korte mailwisseling om e.e.a. te bespreken wordt er een datum geprikt en al snel zit ik aan de kop van de keukentafel met negen vrouwen en één man.

Alleen de man is nog een beetje sceptisch over wat ik doe en hij vraagt: ‘Hoe ben je op het idee gekomen om homeopaat te worden?’ ‘Nou, je hebt zo’n beroepentest op internet’ zeg ik met een lach… Nee, zonder gekheid, je helpt mensen niet alleen door een middel te geven maar ook het gesprek heeft waarde, je voert echte gesprekken. Geroddel of praten om het praten is niet aan de orde, dat vind ik mooi aan homeopathie. Het gaat ergens over, iedereen mag zichzelf zijn!

En laat dat nu net het verschil zijn tussen deze keukentafel en een lezing in een zaal. Door de huiselijke sfeer uitte iedereen zich gemakkelijk. Er werden meer persoonlijke vragen gesteld waardoor er net even diepgaander informatie – en energie – werd gedeeld. Op het einde van de avond stelde de man nog een vraag, hij zei: ‘Voor mij is dit allemaal nieuw, ik zie nooit iets over homeopathie op TV, hoe kan dat?’ ‘Denk je eens in wat er gebeurt met de nettowinst van de farmaceutische bedrijven als steeds meer mensen gebruik gaan maken van homeopatische middelen’ antwoord ik. Homeopathie vormt een reële bedreiging juist omdát het zo goed werkt. Alles ontwikkelt zich steeds fijner. Denk aan scanapparatuur in ziekenhuizen of iPhones & laptops. En wat dacht je waar Tesla nu mee bezig is. Het gaat allemaal richting (stralings)energie en dus voorbij aan materie in de zin van ‘kijk wat er onder de microscoop ligt’.

In dat opzicht is Homeopathie meer dan klaar voor de toekomst!

 

Vincent Engel is klassiek homeopaat en redacteur van HM.