Je zult er maar wonen

Terwijl Europa in de ban is van de Oekraïne, overstroomt het oosten van Australië door hevige regenval en uitdijende rivieren. Mensen moeten hun huizen uit vluchten en overnachten in kerken en buurthuizen.  

Stroom, internet en telefoon zijn in de meeste plekken uitgevallen, winkels zijn gesloten en wegen zijn onbegaanbaar. Dit leidt tot weer andere taferelen waar je niet direct bij stilstaat: een breuk in de distributielijn van groente en fruit, maar ook van allerlei andere levensmiddelen. En niet te vergeten van essentiële medicijnen. Met als gevolg vele lege schappen in supermarkten, drogisterijen en apotheken. 

Niemand weet hoelang het nog gaat duren voordat het waterpeil weer tot een behapbaar niveau gezakt is. Dat kunnen zo dagen of weken zijn. 

Het is al erg genoeg dat je je moet afvragen of je wel voldoende eten hebt de komende dagen. Nog nijpender is het om niet te weten of je wel voldoende medicijnen, of zelfs maar paracetamol tot je beschikking hebt. Je zult nu maar Corona krijgen en barsten van de koppijn. Of niet naar het ziekenhuis kunnen omdat je ingesloten zit. 

Wat deze situatie mensen weer leert is om toch maar onafhankelijker te zijn van dingen die we allemaal zo normaal zijn gaan vinden: stroom, internet, telefoon, supermarkten en altijd beschikbare medicijnen. Dus: je eigen moestuintje, zonnepanelen op je dak met accu en een voorraadje blikgroenten, rijst en pasta in de provisiekast. En een sterk immuunsysteem. 

Daarom is het goed om een training EHBO met homeopathie voor jezelf en voor je kinderen te volgen. 

Want ook in het gebruik van medicijnen en eerste hulp kun je minder afhankelijk zijn door een homeopathische EHBO kit in huis te hebben. Dus investeer nu in je toekomst en die van je kinderen en slaap met een gerust hart, wetende dat jij goed voorbereid bent op elke noodsituatie. 

 

Vanja Wierenga 

Vanja is homeopaat r-hom en docent en heeft een eigen praktijk in Groningen www.cvkh.nl 

Vanja Wierenga

Vanja Wierenga is homeopaat en docent, en heeft een praktijk in Groningen www.cvkh.nl 

Zij heeft een online training EHBO met homeopathie voor kinderen ontwikkeld, zie www.vanjavitaal.nl

Meer blogs van Vanja Wierenga