Spring naar content

Van gezonde darmen worden we blij!

Blog

Door Annelies Meester, 2023-05-09 03:13

Van gezonde darmen worden we blij!

Ik las de blog van 11 april van mijn collega en medeblogger Vanja Wierenga en ik moest gelijk denken aan een patiënte van mij. Een vrouw van 52 jaar met al jarenlang de diagnose van de ziekte van Crohn. Er is dan sprake van een chronische ontsteking in de darm.

Ze gebruikte daar medicijnen voor, Budenofalk. Als ze die wilde afbouwen, dan lukte dat tot op zekere hoogte. Als ze langer dan vier dagen de medicijnen niet nam, ontstond er weer buikpijn en diarree.

In de corona-tijd kwam ze bij me, met de acute corona-griepverschijnselen. Die waren weer snel onder controle en ze herstelde goed. Ik liet haar weten dat haar darmziekte ook kan verbeteren met homeopathie. Zodoende wilde ze hiervoor ook behandeld worden. Het afbouwen van de Budenofalk werd weer opgepakt en ze kon steeds langer de medicijnen laten staan, zonder dat de klachten terugkwamen. Ik denk dat ze drie maanden bezig was met de homeopathie, toen ze tijdens een controleconsult schaterlachend uitriep: “ik maak tegenwoordig zulke mooie drollen!”.

Weer wat maanden later vroeg ik wanneer ze voor het laatst de Budenofalk had genomen. Al ruim 5 maanden had ze de medicatie niet meer genomen, zonder dat haar oude klachten terugkwamen. De combinatie van homeopathie en supplementen hebben de ontstekingstendens in de darmen tot rust gebracht en de darmen weer geleerd hun werk naar behoren te doen.

Onze gezondheid begint in de darmen. We nemen onze voedingsstoffen hier op en in de darm bevindt zich een belangrijk deel van ons afweersysteem. Depressiviteit kan ontstaan bij een ongezonde darm, omdat 70% van onze serotonine, dat is het hormoon waar we blij van worden, in de darm wordt aangemaakt. Van gezonde darmen worden we dus blij!

 

Annelies Meester is klassiek homeopaat

homeopathiemeester.nl

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.