Homeopathie en Hormonen

Op het moment dat ik aan het bedenken ben waarover ik deze blog zal gaan schrijven hoor ik buiten een hoop lawaai. Alsof er iemand aan het timmeren of verbouwen is. Buiten aangekomen zie ik de deur van het schapenstalletje heen en weer gaan. De scharnieren en planken zijn al voor een groot deel losgeraakt. Ik roep: ‘Ollie waar ben je mee bezig?’ Jullie zien nu waarschijnlijk een kolos van een schaap voor je, maar niets is minder waar. Ollie is een Ouessantje en weegt maar 14 kilo. Hij kijkt mij even aan, blèrt en gaat weer verder met zijn sloopwerkzaamheden.

We gaan even terug naar begin mei 2019. Omdat wij ons oude schaap Bella moesten laten inslapen gingen we op zoek naar een nieuw vriendinnetje voor ons andere bejaarde schaapje Monchi. Omdat Monchi een Ouessantje op leeftijd is leek het ons verstandig om er een oud klein schaapje bij te zetten zodat er niet over haar heen zou worden gelopen. Ons oog viel op het 11 jarige ooitje Roesi. Een lief rustig schaapje. Het duurde niet lang of Monchi en Roesi volgden elkaar overal de wei door. Dus dat zat wel goed.

Na verloop van tijd werd Roesi steeds dikker. Kreeg ze te veel voer of…? Na een aantal weken kreeg ik een berichtje van de beheerder van de kinderboerderij dat een van hun schaapjes was bevallen van een lammetje. Later volgden er meer. Wat blijkt nu, rammetje Bertje is niet goed gecastreerd en heeft alle dames gedekt. Ook onze bejaarde Roesi. Begin juli wordt Ollie geboren. Dit wordt luid aangekondigd door Monchi, die net zo hard naar binnen staat te blèren totdat we komen kijken. Wat een cadeau!

Geweldig om Ollie te zien opgroeien tot een lief vrolijk mannetje. Maar kleine jongens worden groot en krijgen interesse in de meisjes. De hormonen beginnen hun werk te doen. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat Ollie zijn bejaarde moeder en/of tante gaat dekken. En hij wordt heel vervelend en wil overal tegenaan beuken, ook tegen onze benen.

Om een lang verhaal kort te maken: een kleine twee weken geleden is Ollie gecastreerd. Zijn testikels zijn operatief verwijderd. Gelukkig is alles goed gegaan, mede door de verschillende homeopathische middelen die zijn ingezet. Ollie was hierdoor snel wakker en helder. Je zou zeggen dat Ollie nu langzaamaan rustiger zou moeten worden. Maar in plaats daarvan staat hij zijn hele stal te slopen.

Het leek mij verstandig om eerst de Ketamine die in het slaapmiddel zit te ontstoren. Dieren kunnen daar nog weleens angstig en/of agressief door blijven. Daarnaast zijn zijn hormonen in de war. Ook daar zijn specifieke homeopathische middelen voor.

Maar wat ook kan is dat Ollie gewoon boos is om wat hem is aangedaan. Stel je voor: je wordt opgepakt, krijgt een prik in de bil, en als je wakker wordt zijn je ballen verdwenen. Ik denk dat wij daar misschien veel te makkelijk over denken.

Wordt vervolgd!

 

Nancy Groeneveld is klassiek homeopaat voor mens en dier.

www.homeopathiehelptmensendier.nl

 

Nancy Groeneveld

Klassiek homeopaat voor mens en dier

homeopathiehelptmensendier.nl

Meer blogs van Nancy Groeneveld