Homeopathie bij de Ziekte van Pfeiffer

“Ik wil niemand er mee opzadelen dus ik praat er niet over. Maar eigenlijk ben ik bang dat ik de energie niet zal hebben om een kind op te voeden. Ik heb er zelfs antidepressiva voor geslikt. Maar daar ben ik mee gestopt.”

Zo kwam de 27-jarige vrachtwagenchauffeur Johan bij mij in de praktijk.

Hij had al 8 jaar last van vermoeidheidsklachten na de diagnose ziekte van Pfeiffer in het ziekenhuis. Hij had het vrij ernstig te pakken gehad en is nooit hersteld.

Hij slaapt 12 uur per dag en wordt doodmoe wakker. Hij kan zijn werk maar met moeite doen en is steeds met de moeheid bezig. Hij moet alles er omheen plannen. Dit geeft een heel onrustig gevoel van binnen. Hij heeft vaak last van hartkloppingen door het anticiperen op de moeheid. Hij kan er zelfs van in paniek raken. Een psycholoog geeft geen resultaat.

In de homeopathie hebben we een heel belangrijk middel voor restklachten na het doormaken van de ziekte van Pfeiffer. Na inname daarvan wordt hij eerst heel erg moe, misselijk en duizelig. Maar al gauw merkt hij dat zijn concentratie beter wordt. Het rijden op de vrachtauto gaat beter en hij heeft ’s avonds meer energie.

Ongeveer 4 maanden lang neemt hij het middel in. Hij vertelt: “Het gaat eigenlijk heel goed. Ga binnenkort op vakantie, dat is voor het eerst in 3 jaar! Ik ben niet meer zo bezig met de vermoeidheid. De hartkloppingen zijn weg. Voel me veel rustiger. Ik denk positiever en heb steeds meer energie. Mijn vriendin en ik willen over een jaar een gezin gaan stichten. Ik zie het helemaal zitten”.

Vanja Wierenga

Vanja Wierenga is homeopaat en docent, en heeft een praktijk in Groningen www.cvkh.nl 

Zij heeft een online training EHBO met homeopathie voor kinderen ontwikkeld, zie www.vanjavitaal.nl

Meer blogs van Vanja Wierenga