Spring naar content

Het oog kan zichzelf wèl zien

Blog

Door Vanja Wierenga, 2023-01-10 08:36

Het oog kan zichzelf wèl zien

Laatst had ik mijn pols verstuikt. Om eerlijk te zijn dacht ik dat hij gebroken was maar een echo en een foto leverden niets op. Ik had al de bekende homeopathische middelen Arnica Montana en Ruta voor botten en pezen genomen. Maar na vijf weken werd ik nog steeds ’s nachts wakker van de pijn. Met name in de ochtend was de pols stijf en voelde het alsof hij gezwollen was, wat niet zo was.

Naar mate ik de pols meer gebruikte ging het in de loop van de dag beter. Hij voelde zwak aan en ik had er minder kracht in. Ik dacht dan ook aan Rhus-tox, omdat beweging verbetering gaf. Dit middel hielp echter ook niet. Ondertussen had ik een pols-brace gekocht; zo’n neopreen handschoen met een metalen plaat erin om de pols stabiliteit te geven, want bijna elke beweging gaf pijn. Dit hielp wel omdat het de pols stilhield. We waren ondertussen bijna acht weken onderweg. Ik begon mij zorgen te maken of ik mijn werk nog wel kon doen.

Toen dacht ik: als ik nu een homeopaat zou raadplegen of iemand die een homeopathische EHBO-training gedaan heeft, wat zou die dan zien en vragen? Ik keek dus van een afstandje naar mijzelf en dacht: wat doe ik nu eigenlijk dat opvalt?

 

Kenmerkend aan een ander EHBO middel dat zich graag stilhoudt, is Bryonia. En dit middel werkte als een trein. Binnen een week knapte de pols op en kon ik er weer mee werken. De pijn trok langzaam weg naarmate hij sterker werd.

Zo zie je maar weer; zelfs als doorgewinterde homeopaat moet je soms in de spiegel kijken om jezelf van een afstandje te kunnen zien.

 

Vanja Wierenga

 

Vanja is homeopaat r-hom en docent en heeft een eigen praktijk in Groningen www.cvkh.nl 

Ze heeft een onlinetraining Eerste hulp met homeopathie voor kinderen ontwikkeld. Kijk op www.vanjavitaal.nl voor meer informatie. 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.