FreeWiki, objectieve informatie over homeopathie

Gisteren las ik in de laatstverschenen HM (Homeopathie Magazine het interview met Jörg Wichmann, dat ik een paar maanden geleden heb gemaakt. Opnieuw werd ik geraakt door de gedrevenheid van deze Duitse homeopaat die, mede dankzij zijn vrouw, een groot deel van zijn tijd besteedt aan zaken die belangrijk zijn voor de gemeenschap. In dit geval de gemeenschap van homeopaten en homeopathie-gebruikers.

Waarom FreeWiki?
Jörgs laatste project is FreeWiki, een database, tegenhanger van Wikipedia, waar zuivere, ongecensureerde en objectieve informatie te vinden is over homeopathie. Op dit moment is FreeWiki er in het Duits en in het Engels. Op de Homepage www.freewiki.eu wordt uitgelegd waarom het nodig is dat er naast Wikipedia ook FreeWiki bestaat.

‘‘Wikipedia is een poging om de kennis van een materialistisch en mechanistisch wereldbeeld te verzamelen en de ideologische visie op het neoliberalisme en de (…) westerse politiek te presenteren. Met dit verhaal over de wereld heeft Wikipedia bijna een wereldwijd monopolie op informatie en meningen bereikt, wat de verkeerde indruk wekt dat de daar verspreide opvattingen objectief of wetenschappelijk zijn. In veel gevallen wordt Wikipedia niet gebruikt om te informeren over duidelijke feiten, maar om de mening van bepaalde groepen in de sluier van informatie over te brengen”.

Homeopathie
Op Wikipedia is veel informatie te vinden.  Er is ook een zeer uitgebreide pagina over homeopathie, waarop helaas veel onwaarheden zijn te lezen. Zo staat er bijvoorbeeld: Hoewel homeopathie een van de meest onderzochte alternatieve geneeswijzen is, wordt de toegeschreven klinische werkzaamheid niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs. (…) Homeopathie wordt daarom tot de pseudowetenschappen gerekend.

Belangrijke bron van informatie
Iedere poging om deze informatie aan te passen of te nuanceren wordt door de beheerders van Wikipedia geblokkeerd. Voor mensen die op zoek zijn naar echte informatie over homeopathie, is FreeWiki dus een belangrijke bron.

Maak FreeWiki tot een succes
FreeWiki is al in de lucht. Maar om het project tot een echt succes te maken zijn er nog veel meer bijdragen van homeopaten, artsen en wetenschappers nodig. Ook vertalers zijn van harte welkom, want een Nederlandse versie is er nog niet. Ook gebruikers van homeopathie kunnen FreeWiki steunen. Op de website https://www.freewiki.eu is te lezen hoe je kunt bijdragen:

  • In de vorm van teksten en artikelen
  • FreeWiki bekend maken door het te delen in sociale netwerken
  • Het citeren en gebruiken van tekst en artikelen van FreeWiki
  • Het vermelden van FreeWiki op je eigen website…
  • Door geld te doneren voor de dekking van de kosten voor techniek, de server, de programmering enz.

Naar FreeWiki

 

Lilian Peters is klassiek homeopaat en redacteur van HM

https://www.linkedin.com/in/lilian-peters-a1b3885/

 

Lilian Peters

Klassiek homeopaat en redacteur van HM

Lilianpetershomeopathie.nl

Meer blogs van Lilian Peters