Spring naar content

Experiment geslaagd

Blog

Door Vanja Wierenga, 2019-05-14 11:48

Experiment geslaagd

Laatst liep ik de Cascaderun in Hoogeveen. Dat doe ik al 5 jaar en altijd loop ik de 5 mijl. Ik dacht niet dat ik ooit verder zou kunnen omdat ik een whiplash heb. Dit jaar trok ik de stoute schoenen aan zoals dat heet. Het was prachtig hardloopweer en ik besloot op het allerlaatste moment om deze keer de 10 mijl te lopen. Dat is 16,2 kilometer.

Zo ver had ik nog nooit gelopen, maar ik dacht “Wat is nou het ergste dat mij kan overkomen? Dat ik met de bezemwagen als laatste over de finish kom. Daar krijgt dan toch alleen mijn ego een deukje van?”

De eerste 12 kilometer liep ik heerlijk in een constant tempo. Tot ik bij de laatste 4 kilometer kwam…….

Het werd steeds zwaarder. Ik voelde mijn rechter achillespees en dito heup protesteren. Mijn bovenbenen voelden zwaar als lood. Mijn linkerknie seinde flink dat het zo wel genoeg was (oude blessure). Dat zou spierpijn worden. Maar ik heb hem uitgelopen!

De loopcoach aldaar adviseerde mij een eiwitrijke maaltijd en twee paracetamol te nemen voor het slapen gaan. Ik heb daar natuurlijk andere middelen voor, als homeopaat zijnde.

Zo experimenteerde ik op mijzelf met de drie belangrijkste middelen uit mijn homeopathische EHBO kit die bekend staan om hun gunstige eigenschappen bij overbelasting van je lichaam: Arnica, Rhus-tox en Ruta g.

Om langdurige blessures te voorkomen nam ik diezelfde dag Arnica om herstel van mijn spieren na zo’n zware inspanning te stimuleren. Dat hielp prima. Maar de volgende dag had ik nog veel last van mijn rechterkuit, met name de achillespees en vlak daarboven. Ik heb daarvoor Rhus-tox genomen. De dag daarop was die pijn al weg.

De kniebanden van mijn linkerknie bleven gevoelig bij de trap aflopen. Ik had het gevoel dat ik er doorheen zou zakken en zou vallen. Daar heb ik toen de derde dag Ruta g. voor genomen. En daarmee was de pijn voor 50% al beter. Ik heb de Ruta g. nog een paar keer herhaald, zeker nadat ik na 3 dagen weer ging hardlopen en de pijn terugkeerde. Daarna bleef de pijn definitief weg. Terwijl het toch een 6 maanden oude knieblessure was.

Conclusie: experiment geslaagd!

Dus durf je grens ook eens te verleggen, en te denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. En laat je daarbij ondersteunen door de homeopathie.

 

Vanja Wierenga heeft een homeopathiepraktijk en is gediplomeerd docent.

Zij geeft ook cursussen eerste hulp met homeopathie (ook online). Zie www.cvkh.nl en www.vanjavitaal.nl

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.