Een Stuiterende Pup

Een maand of twee geleden hoorde ik mijn vriendin nog zeggen: “Nooit meer een hondje!” Haar woorden waren doordrenkt met overtuiging, waardoor ik me een beetje zorgen begon te maken. Het universum heeft namelijk gevoel voor humor. Al snel ontving ik appjes met foto’s van een ongelooflijk schattige, hyperactieve pup. Haar gezin had zo gesmeekt dat ze overstag was gegaan. Pup stal binnen enkele minuten ook haar hart, maar het avontuur was daarmee nog niet ten einde.

Ongeveer vier weken later ontving ik opnieuw een bericht van mijn vriendin. Haar man sliep al die nachten naast de bench van de pup beneden. De pup was zo rusteloos dat ze zelf niet kon inslapen. Wanneer iedereen naar boven ging om te slapen, zette de pup een oorverdovend gekrijs op. Haar man had zich erbij neergelegd; hij nam zijn matras mee naar beneden, zodat iedereen een beetje kon slapen. Maar na vier weken begonnen ze de moed te verliezen dat pup nog aan iets anders zou wennen. Mijn vriendin vroeg me of ik een homeopathische oplossing wist.

Een geweldig boek is ‘Everyday Homeopathy for Animals’ van de homeopathische dierenarts Francis Hunter uit West Sussex, Engeland. Hierin staan diverse homeopathische remedies die geschikt zijn voor rusteloosheid en slapeloosheid bij dieren. Het middel Coffea Cruda is perfect voor overactieve, opgewonden stuiterballetjes – die gewoon te blij en overprikkeld zijn om te kunnen slapen. Na ongeveer een week met wat Coffea Cruda in haar drinkwater, slaapt de pup ‘s nachts eindelijk zelfstandig door. Overdag blijft ze even energiek als altijd, maar ‘s nachts keert de rust weer terug voor iedereen. Grappig is dat Coffea, inderdaad, koffie is. Waar pup overdag rent alsof ze tien kopjes koffie op heeft, helpt de Coffea haar ’s avonds om tot rust te komen. Dat is de basiswet van de homeopathie in actie: Similia Similibus Curentur – het gelijke met het gelijkende genezen.

Manon Bruins

Manon is redacteur van HM en klassiek homeopaat. Ze is getrouwd en moeder van vier kinderen. In deze blog schrijft ze over haar gezin en haar vak.

www.homeopathiepraktijk.net

Meer blogs van Manon Bruins