Een nieuw begin

De donkere dagen voor kerst. Hoe anders is alles dit jaar. Op 10 december zijn wij verhuisd. Onze kinderen wonen inmiddels allemaal op een eigen stek. Wij verlangden naar een eenvoudiger leven: een kleiner huis, comfortabeler, minder onderhoud, en helemaal voor ons tweeën. Dat huis vonden we afgelopen zomer. Wel moest er van alles aan gebeuren.

De vorige eigenaresse had er zo’n dertig jaar in gewoond en het huis verkeerde eigenlijk een beetje in de staat waarin het ooit was aangelegd: de elektriciteit, de badkamer, de ramen… Kortom, hoewel het skelet van het huis degelijk en stevig was, moest de binnenkant geheel vernieuwd worden. We hadden acht weken de tijd.

In die acht weken hebben we de schouders eronder gezet. Niet alleen moest het nieuwe huis klaar, ook het oude huis werd ontmanteld. Te grote meubels werden afgevoerd of weggegeven, de bezem ging erdoor. Het grote ontspullen was begonnen. Vele ritjes naar kringloop en vuilstort volgden.

En soms als ik niet héél erg moe was, voelde ik de tranen prikken. Het viel me zwaar dit afscheid. Ik dwaalde door ons mooie ruime huis en dacht aan alles wat geweest was. Ik omarmde de grote bomen in onze tuin en fluisterde tegen de Ginkgo biloba. En ik realiseerde me dat ik in een rouwproces zat. Niet alleen nam ik afscheid van een heerlijk huis, ik liet de plek achter me waar we als gezin zoveel hadden gedeeld, waar onze kinderen opgegroeid waren. Het voelde als het doorsnijden van de navelstreng die ons verbond met het verleden. Het deed pijn.

Inmiddels zitten we met onze bejaarde katten en onze hond, die ook al erg op leeftijd is, tussen de dozen in ons nieuwe huis. Het is nog niet af, maar vanaf hier beginnen we stukje bij beetje weer te bouwen. Ik weet dat het iets moois gaat worden, al voel ik me nog niet thuis. Dit wonderlijke jaar loopt ten einde, het is bijna 2021 en tijd voor een nieuw begin.

 

Lilian Peters is klassiek homeopaat en redacteur van HM

https://lilianpetershomeopathie.nl/

https://www.linkedin.com/in/lilian-peters-a1b3885/

 

Lilian Peters

Klassiek homeopaat en redacteur van HM

Lilianpetershomeopathie.nl

Meer blogs van Lilian Peters

Gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde content

No related posts found.