Spring naar content

Een lach en een traan

Blog

Door Nancy Groeneveld, 2019-01-22 05:43

Een lach en een traan

2019 is net begonnen en het is al weer lekker druk in de praktijk. Benieuwd wat dit jaar ons weer allemaal gaat brengen. Ik kijk altijd positief naar de toekomst.

Toch sta ik ook graag nog even stil bij 2018. Een bewogen jaar. Veel leuke positieve gebeurtenissen. Colleges gegeven over celzouten in België. Als docent homeopathie begonnen aan de Silverlinde in Breda. Weer veel enthousiaste nieuwe mensen en dieren ontmoet.

Maar ook een jaar met een verdrietig einde. Boer Rob is er niet meer. Rob een markant persoon die met een paard voor zijn caravan samen met geit Jet, drie kippen en zijn drie hondjes door Nederland trok om geld op te halen voor Kika (Kinderen kankervrij).

De man die mij als een van de eerste vroeg of ik zijn dieren wilde helpen met behulp van homeopathie. Hij vertrouwde mij zijn veestapel toe en samen hebben we menig dier weer op de been gekregen. Zo ook een kalf met een dikke ontstoken knie ontstaan vanuit een geïnfecteerde navelstreng. Deze kalfjes worden vaak geëuthanaseerd omdat het moeilijk te behandelen is en de kosten vaak te hoog zijn. Maar Rob kocht het zieke kalf en belde mij met de vraag of ik iets voor het dier kon betekenen. Dus samen gingen we aan de slag. Ik zocht de middelen uit en Rob zorgde dat het dier de korrels binnen kreeg. Vrij snel was het dier aan de beterende hand en rende ze samen met de andere dieren in de wei. Toen zij helemaal genezen was, is het kalf verhuist naar een kinderboerderij en is daar uitgegroeid tot een volwassen koe. Hoe mooi is dat.

Er zijn veel uitdagende casussen voorbij gekomen. Een geit met een gezwollen kop door een wespensteek, een koe met een ontstoken uier, hondjes met vuurwerkangst, een bok met een gebroken poot en ga zo maar door. Toen Rob zelf van alles ging mankeren heeft ook hij veel baat gehad bij homeopathie.

Deze man had ontzettend veel kennis van boerderijdieren en planten. Wij hebben heel veel van elkaar mogen leren. Maar nu is hij er niet meer en kan ik niet even bellen als ik een vraag heb over mijn schapen of met mijn studenten langs wil komen voor een leerzame studiedag. Iemand die trots op mij was als homeopaat en dat niet onder banken of stoelen schoof. Een ambassadeur voor de natuurgeneeswijze en voor mij. Ik ga hem zeker missen maar zal waar ik kan zijn kennis en mooie verhalen doorvertellen. Zo ook de door hem veelgebruikte spreuk: ‘Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’.

 

Nancy Groeneveld is klassiek homeopaat voor mens en dier.

www.homeopathiehelptmensendier.nl

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.