Dingen die ik heb geleerd van deze Coronacrisis

In de afgelopen maanden is de wereld plotsklaps tot stilstand gekomen. Strakblauwe luchten zonder de welbekende witte strepen van opstijgende vliegtuigen. Er zijn veel meer insecten doordat er minder gemaaid en gekapt wordt. Poema’s gaan nieuwsgierig de straten van Chili op, en dolfijnen zwemmen in de wateren van Venetië.

Daar krijg ik kippenvel van.

Bezinning

In een wereld die stilstaat is er tijd en ruimte voor bezinning en reflectie. Steeds meer mensen zijn tot inzicht gekomen dat de wereld zoals we die kenden pre-Corona zo niet langer kan; de ratrace waar we met z’n allen in terecht zijn gekomen. Hoe we als een ware sprinkhanenplaag Moeder aarde kapot-consumeren, een ravage achterlatend voor de volgende generatie dieren en mensen.

In de westerse wereld is het nooit genoeg. We willen altijd meer en mooier, verder en beter. We zoeken ons geluk in prullaria. Vóór maart 2020 vlogen we duizenden kilometers om tijdens een spirituele reis ‘het geluk in onszelf terug te vinden’.

Door de almaar groeiende vraag naar en aanbod van gezondheidszorg die 24/7 klaar moest staan, ontstond er pre-Corona medische overconsumptie. Wachtkamers die voller zaten dan de Jumbo op zaterdagmiddag. Ellenlange wachtlijsten. Overbelaste zorgverleners die omvielen. De medische hogesnelheidstrein moest doordenderen……

Waar zijn we al die tijd in vredesnaam mee bezig geweest?

Voorkomen is beter dan genezen

We ervaren nu dat niet alles maakbaar is. Dat zelfs de modernste technologie een lichaam op de IC niet levend kan houden. Een lijf dat vaak oud is en slecht onderhouden. Als een auto die compleet afgereden is. Een lichaam verdient het om met zorg onderhouden te worden, want het is je meest kostbare bezit.

Een lichaam rijdt niet op alcohol, nicotine, suiker, stress en vet. Daar gaat het van haperen. Maar pas dàn gaan we naar de dokter. Genezen is niet beter dan voorkomen. En dat is nu tijdens deze Corona-crisis ook maar weer eens pijnlijk duidelijk geworden.

Voor het onderhouden van je lichaam is homeopathie bij uitstek geschikt. In de homeopathie wachten we niet tot een ziekte zich volledig heeft gemanifesteerd voor we beginnen te behandelen. Juist in de beginstadia bewijst homeopathie zich, om zo te voorkomen dat de ziekte zich verder ontwikkelt. Zoals je met je auto naar de garage gaat om te voorkomen dat dat rare geluidje uiteindelijk je auto tot stilstand brengt.

Dus investeer in jezelf, je lijf, je meest kostbare bezit! Koop een homeopathische EHBO kit. Klein onderhoud van jezelf en je dierbaren kun je leren in een (online) cursus. Voor het groot onderhoud ga je naar een homeopaat.

 

Vanja Wierenga is homeopaat en docent, en geeft (online) homeopathie cursussen. Ze heeft een praktijk in Groningen www.cvkh.nl en heeft een must-have online Eerste hulp met homeopathie cursus geschreven, zie www.vanjavitaal.nl

 

 

Vanja Wierenga

Vanja Wierenga is homeopaat en docent, en heeft een praktijk in Groningen www.cvkh.nl 

Zij heeft een online training EHBO met homeopathie voor kinderen ontwikkeld, zie www.vanjavitaal.nl

Meer blogs van Vanja Wierenga