Spring naar content

Dieren begrijpen meer dan de meeste mensen denken

Blog

Door Nancy Groeneveld, 2023-10-10 03:28

Dieren begrijpen meer dan de meeste mensen denken

Een klant van mij die al een aantal keren voor zichzelf in de praktijk was geweest vertelde tijdens de consulten ook regelmatig over haar hond Fozzy. Een bruinrode Labradoodle teef van 5 jaar oud. Ze heeft een aantal lichamelijke klachten. Naast losse knieschijven likt ze al van jongs af aan regelmatig aan haar achterkant. Haar vulva is dan ook rood en opgezwollen.

Ze is al meerdere keren onderzocht bij de dierenarts maar die kan geen oorzaak vinden en haar verder ook niet helpen. Afleiding lijkt echter wel te helpen, dus het zou een soort overspronggedrag kunnen zijn. Dan kunnen ze zich bijvoorbeeld ineens uitgebreid gaan wassen of krabben. Dat zie je vaak bij dieren die stress ervaren.

Als ik een consult afneem stel ik veel vragen en observeer ik het dier zonder dat ik dat laat merken.

Daarna zoek ik het meest passende homeopathische middel uit. Maar alleen een homeopathisch middel is niet altijd voldoende. Tijdens het gesprek met de eigenaresse vertelt zij mij dat ze voorheen altijd andere rashonden hebben gehad en dat dit hun eerste Labradoodle is. Ze vond Fozzy een heel irritante pup en dat heeft ze laten merken ook. Vaak werden er negatieve dingen over Fozzy gezegd waar zij bij was. Dat ze een vreselijke pup was met een rotvacht.

Maar eigenlijk is het een schat van een beest. En ze is heel gevoelig. Ze heeft graag een bal of flesje in haar bek als ze buiten loopt. Waarschijnlijk tegen de stress want zonder wordt ze heel onrustig. Als ik uitleg dat een dier vaak heel goed aanvoelt en begrijpt wat mensen over hun zeggen, zie ik dat eigenaresse zich schuldig voelt. Ze geeft aan dat ze denkt dat Fozzy ook wel verdriet heeft net als zijzelf. Ik adviseer haar een bepaald homeopathisch middel te geven aan Fozzy en geef daarnaast het advies om aan Fozzy te vertellen wat ze echt voelt.

Na vier weken komt ze terug naar de praktijk en verteld dat ze haar excuses aan Fozzy heeft aangeboden. Dat ze niet meende wat ze allemaal tegen haar heeft gezegd. En dat ze verdrietig was over wat ze haar aan had gedaan. En geloof het of niet, Fozzy veranderde vrijwel direct in een blije, veel rustigere hond. Ze loopt nu braaf naast het baasje mee en luistert heel erg goed. Ook haar lichamelijke klachten zijn een stuk afgenomen. Natuurlijk zal ook het homeopathische middel zijn werk hebben gedaan maar er was zo’n duidelijke verandering in de gemoedstoestand van Fozzy na het gesprek met haar baasje. Zo wordt maar weer eens extra duidelijk dat we het gevoelsleven van dieren serieus moeten nemen.

Nancy Groeneveld, Klassiek homeopaat voor mens en dier
homeopathiehelptmensendier.nl

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.