De Parade

De Parade is een rondreizend theaterfestival met oude draaimolens op een grasveld, alsof je 100 jaar teruggaat in de tijd. Het is er heel gemoedelijk en sfeervol, overal hangen nostalgische lampbolletjes aan draden in verschillende kleuren.

Een paar jaar geleden was ik op de Parade in Amsterdam aan het feestvieren met vrienden. Uiteraard wordt er bier geserveerd, alleen kun je dan op een gegeven moment beter niet meer in de zweefmolen. Op een bepaald moment raakte ik in gesprek met een leeftijdsgenoot die werkte achter een bureau na een studie bedrijfskunde. Al dansend en drinkend vlogen de uren voorbij. Wat een leuke sfeer en toffe gasten dacht ik nog, tot mij gevraagd werd wat ik deed. Ik ben homeopaat antwoordde ik. Huh, dat is toch iets met naalden? Toen ik dat rechtgezet had kwam de opmerking: Geloof jij daar dan in? Haa zei ik! Ik ben homeopaat hè. Hoor je wel wat je zegt?

Op een ander festival sprak ik met een student natuurkunde. Toen ik vertelde dat ik als homeopaat geregeld kinderen behandelde met vaccinatieschade werd ik uitgelachen. De toekomstige natuurkundige had iets gehoord over Dr. Wakefield in een college, hij zei: ‘Wakefield is een fraudeur en van vaccinaties wordt je niet ziek’. Nou dan kom je toch een keer langs in mijn praktijk, laat ik je een paar casussen zien, kun je met eigen ogen aanschouwen waar Wakefield voor staat.

Uiteindelijk is het prima dat iedereen een eigen mening heeft, dat is ons goed recht en vaak is het onmogelijk om een mening te veranderen. Maar gelukkig is dit op een festival onnodig, want er is muziek en genoeg bier!

 

Vincent Engel is klassiek homeopaat en redacteur van HM.

www.vincentengel.nl