De kracht van homeopathie

Een aantal weken geleden kwam er een ouder echtpaar met hun hondje naar de praktijk voor een homeopathisch consult. Beide waren de tachtig ruim gepasseerd. Desalniettemin hebben ze besloten om toch nog een mooi huis te bieden aan een hondje uit een opvang. En Luca een witte terrier- boomer mix werd de gelukkige. Dit hondje is vanuit Roemenië naar Nederland gekomen.

In het begin leek er nog niets aan de hand. Het is een vrolijk en lief hondje. Maar als hij wat meer gewend is komt zijn angstige en dominante gedrag naar boven. Meneer gaat er mee trainen op een hondenschool. Maar daar zijn de prikkels voor Luca veel te groot. Uiteindelijk schieten ze er niets mee op. Het werkt zelfs averechts.

Door wat speurwerk komen de nieuwe eigenaren erachter dat Luca al een keer eerder is geadopteerd maar dat deze dame het hondje met pijn in haar hart heeft teruggebracht naar de stichting. Zij heeft toen uitgebreide informatie gegeven over het hondje. Maar helaas vonden ze het bij de opvang blijkbaar niet belangrijk dit door te geven aan de nieuwe adoptanten, die eigenlijk tegen dezelfde problemen aanlopen.

Maar deze mensen zijn niet van plan het snel op te geven en besluiten voor homeopathie te gaan. De eerste keer dat ik Luca zie, zie ik een onzeker zenuwachtig hondje dat blijft blaffen. De baasjes zijn ten einde raad. Hij valt uit naar elke hond, kat en andere dieren. Ook bij mensen moeten ze erg opletten dat Luca niet bijt. Soms gromt hij eerst om te waarschuwen. Maar als hij schrikt bijt hij van zich af. Na inname van het eerste homeopathische middel zien we eerst een verergering van het gedrag gevolgd door een verbetering. Maar dat duurt niet zo lang. En al snel vervalt Luca in het oude gedrag.

De vorige eigenaresse werd door Luca gebeten en de zoon van de huidige baasjes ook. En als mevrouw Luca onverwachts aait als hij ligt te slapen na zijn laatste bezoek aan de hondenschool schrikt hij zo erg dat hij haar aanvalt. Ze moeten hiervoor naar het ziekenhuis. Luca schrikt zelf ook van zijn uitval. Mevrouw is hierdoor wel erg bang geworden van Luca. Ze zegt dat hij haar zo aan kan kijken met die priemende oogjes. Er wordt zelfs al gesproken over waar het hondje heen moet als het niet snel beter gaat.

Maar ze houden echt al van het hondje en ik ben blij dat ik ze kan overtuigen de moed niet op te geven. Het gaat hier om pure angst agressie. Daarnaast is het een hondje wat erg territoriaal gedrag laat zien. Het is belangrijk dat Luca leert dat hij lager in rang is dan de mensen in het gezin.

Ik geef een vervolgmiddel en niet veel later krijg ik te horen dat Luca veel liever en aanhankelijker is geworden. Ook blaft hij minder en is sneller te corrigeren. Hij begint de baasjes ook te vertrouwen en zoekt steun bij ze als het aan het onweren is. Hij slaapt dan bij ze op bed. Als ik Luca weer zie is het een ander hondje. Veel rustiger en socialer. Het blijft wel een hondje met gebruiksaanwijzing. Maar alles ziet er hoopvol uit.

Mevrouw heeft nog altijd contact met de vorige eigenaresse en zegt haar: dit hondje gaat niet meer weg. Hij blijft bij ons.

Geweldig toch dat homeopathie zo’n verschil kan maken voor dit mooie hondje en zijn lieve baasjes. I LOVE MY JOB

 

Nancy Groeneveld is klassiek homeopaat voor mens en dier.

www.homeopathiehelptmensendier.nl

Nancy Groeneveld

Klassiek homeopaat voor mens en dier

homeopathiehelptmensendier.nl

Meer blogs van Nancy Groeneveld