De homeopaten staan klaar

Sinds de uitbraak van COVID-19 is het relatief rustig in de praktijk van veel homeopaten. Maar achter de schermen is het allesbehalve stil. Duizenden homeopaten vanuit de hele wereld ontmoeten elkaar op het internet tijdens webinars en op fora, en wisselen ervaringen uit. Onderwerpen die ter sprake komen zijn onder andere hoe je met homeopathie de weerstand kunt verhogen, en hoe je klachten als angst, spanning en stress kunt verminderen in tijden van corona. Kennis en kunde wordt belangeloos gedeeld. De homeopathische community leeft.

Zelfgenezend vermogen

Wereldwijd weten mensen ook nu de weg naar een homeopaat te vinden bij vragen over het verhogen van de weerstand. Niet verwonderlijk, homeopathie gaat immers over het stimuleren van het zelfgenezend vermogen. Een gezond immuunsysteem werkt preventief tegen ziekte en kan helpen om een besmetting met het coronavirus het hoofd te bieden. Bovendien verlopen ziekteverschijnselen bij mensen met een sterk immuunsysteem over het algemeen minder heftig.

Tweede golf

Op dit moment is de stroom van ernstig zieke coronapatiënten onze eerste zorg als maatschappij. Artsen en verpleegkundigen stellen alles in het werk om deze groep mensen zo goed mogelijk te helpen. Het is zwaar en het eind is nog niet in zicht. Naast de mensen die getroffen worden door het coronavirus, zien we inmiddels een tweede golf patiënten ontstaan: mensen met angst- en paniekklachten, mensen die getraumatiseerd zijn door plotseling en onverwerkt verlies, mensen die lijden aan het Post Intensive Care Syndroom, en last but not least mensen uit de zorg die kampen met klachten van stress en vermoeidheid.

Gezondheidsproblemen

De komende tijd krijgen we waarschijnlijk te maken met een reeks gezondheidsproblemen die direct of indirect het gevolg zijn van de uitbraak van het virus. De omvang daarvan is nu nog moeilijk te voorspellen. Ook complementaire zorgverleners zijn de komende tijd hard nodig. In deze tijd van relatieve rust bereiden de homeopaten zich voor. Zij staan klaar om mensen te ondersteunen. Op ieder gewenst moment.

 

Lilian Peters is klassiek homeopaat en redacteur van HM

https://lilianpetershomeopathie.nl/

https://www.linkedin.com/in/lilian-peters-a1b3885/

 

Lilian Peters

Klassiek homeopaat en redacteur van HM

Lilianpetershomeopathie.nl

Meer blogs van Lilian Peters